tiistai 25. heinäkuuta 2023

Soijahampurilaispihvit

 Olen tehnyt tässä kaikenlaisia soijaruokia, niin tulipas nyt sitten tehtyä hampurilaispihvejä. Laskeskelin vähän kaloreita, niin jauhelihasta tehdyssä 80 g pihvissä olisi n. 230 kcal sitten tälläisessa 80 g soijahampurilaispihvissä olisi n. 170 kcal. Lisäksi nämä pihvit maistuivat tosi maukkaille. Eihän nämä nyt ihan vegaaniruokaa ole, kun näihin tulee noita lihaisia kastikkeita, mutta jos ne jättää pois, niin sitten olisi vegaanillekin kelpaavaa ruokaa. Olen katsellut jotain grillausruokaohjelmia, niin ne niissä oovat kehuneet, että pitää saada pihviin joku char mark, niinpä piti vielä käristää pihvit pannulla. Siinä yhteydessä lisättiin vielä erittäin tärkeä touch of taste vasikkafondi. Pihvitaikina sen verran lötköä, ettei voinu heti paistaa pannulla, vaan piti ensin valmistaa pihvit uunissa.

 


Aineet:

3 dl     soijarouhetta
2 dl     soijajauhoa
5 dl     vettä
1 1/2 tl mustapippuria
1 tl     (savu)paprikajauhetta
1 rkl    oliiviöljy
2 rkl   osterikastiketta
2 rkl   soijakastiketta
2 kpl  kananmunia
hieman touch of taste vasikanfondia
hieman Xtra grillausmaustetta
 

Vaihe 1:

Laitetaan pannulle soijarouhe. Aletaan lisätä vettä hieman kerrallaan, niin että rouhe ehtii imeä sen. Lisätään mustapippuri ja paprikajauhe. Aletaan lisätä soijajauhoa 1/2 dl kerrallaan sekoittaen se taikinaan. Älä laita ihan koko 5 dl vettä, niin tulee sakeampaa taikinaa. Jossakin soijajauheen lisäämisen välissä lisää taikinaan kastikkeet sekä öljy ja sekoita. Lisää loput soijajauhot ja taikina siltä osin valmis.

Vaihe 2:

Kaada pannulta taikina muovikulhoon. Voi ihan heti kaataa ei tarvitse jäähdyttää. Kulhot kestää kyllä. Laita lusikalla taikina tasaisesti kulhon pohjalle ja laita lavuaariin kylmään vesihauteeseen jäähtymään. Laita toiseen kulhoon kananmunat ja vatkaa niiden rakenne rikki. Minä ainakin lisäsin kananmunat heti vaan lämpimään taikinaan ja sekoitin lusikalla. Pysty tekemään. Sitten voi maistaa taikinaa. Se on saanut suolaisuutensa kastikkeista. Voi lisätä suolaa tarpeen mukaan.

Vaihe 3:

Laitetaan uuni 200 asteeseen. Otetaan pellille leivinpaperin päälle 2 ruokalusikallista taikinaa samaan läjään. Tehdään 6 läjää sopiville etäisyyksille ja levitellään pihviksi ruokalusikalla. Lisätään loput taikinasta tasaisesti samoihin läjiin ja levitellään lisää. Taikinasta saa näin 6 kpl n. 80 g pihvejä. Laitetaan uuniin 200 asteeseen paistumaan 20 minuutiksi.

Vaihe 4:

Seuraavaksi paistetaan pihvit pannulla. Laitetaan pannu levylle lämpenemään ja laitetaan pihvejä pannulle, niinkuin mahtuu. Laitetaan pihvien päälle läjä vasikanfondia ja levitellään pullasudilla. Lisätään hieman grillausmaustetta ja käännetään pihvit. Lisätään mausteet myös toiselle puolelle. Annetaan paistua 1-2 minuuttia per puoli. Pihvit valmiit. Nauti!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti