keskiviikko 5. heinäkuuta 2023

Soijarouhekastike

Jos ottaa osterikastikkeen pois, niin ruoasta saa vegaaniruoan. Mulla on jo aikasemmin tehty blogiin soijajauhelihakastike resepti, mutta käytin nyt eri mausteita ja tuli kyllä todella hyvää. Ihan ku ois jauhelihakastiketta popsinut. Lisäys: Myöhemmin kun kastike oli seisonut, niin soijasta oli tullut joku teollinen maku kastikkeeseen. Oli se vielä aika hyvää - siinä kuitenkin oli tällainen teollinen sivumaku, mutta sitten kun kastikkeen lämmitti uudelleen niin teollinen sivumaku poistui. Mustapippurin määrälle en osannu sanoa tarkkaa määrää. Olen oppinut sitä ripistämään vaan silleen sopivasti ruokaan kuin ruokaan. :D

Korvasin reseptin margariinin kyllä joulun kinkkurasvakuutioilla, jotka olin tehnyt jääpala-astiassa, joten on voinut vaikuttaa lopputulokseen. :D Muistin nyt vihdoinkin käyttää niitä johonkin pakasteesta. Olen nyt ruvennut tutkimaan ruoan hintaa ja tämä koko annos maksaa 1,75 Eur. Siitä sai 11-12 kpl 105 g annosta. eli annoshinnaksi tuli 0,25 Eur. Kyseessä hypermarkettien hinnat. Pikkukaupoissa maksaa enemmän. Sitten jos hinta ei ole este, niin ruoasta saa vähän gourmeeta lisäämällä siihen vielä 2 dl punaviiniä.


Aineet:

25 g    xtra 60% margariinia
2 kpl   sipuleita
3 dl     tumma soijarouhe
8 1/2 dl + 4 1/2 dl vettä
3 rkl    xtra ketsuppia
2 rkl    rainbow osterikatike
2 rkl    hoisin kastike
2 rkl    touch of taste vasikanfondi
2 rkl    Aroi superior soijakastike
mustapippuria
2 tl    oregano
2 tl    (savu)paprikajauhe
ihan pieni ripaus cayennepippuria 7 sentin alalle
1 dl + 2 rkl tumma kastikejauho
 
Lisäkkeeksi K-Menu 2 kg perunaa

Vaihe 1:

Laitetaan pannulle soijarouhe ja aletaan lisätä 8 1/2 desiä vettä hiukan kerrallaan, niin että vesi ehtii imeytyä rouheeseen. Lisätään aina välillä mausteita eli ketsuppia, osterikastiketta, soijakastiketta, vasikanfondia, mustapippuria, oreganoa, paprikajauhetta sekä cayennepippuria. Paloittele myös sipuli valmiiksi. Lisää myös puolet margariinista lopuksi ja sulata se.

Vaihe 2:

Kaada seos kastikekattilaan ja lisää pannulle loput margariinista sekä sipuli. Kuullota sipuli ja laita kastikekattilaan. Huuhdo pannu toisella vesimäärällä 4 1/2 desiä vettä. Sitten lisätään kastikejauhe sekoitellen. Sitten keitellään kastiketta 10 minuuttia ja ruoka olisi valmis. Nautitaan perunan kanssa. Söin 110 g perunaa ja 105 g kastiketta. Tässä määrässä pitäisi olla kaloreitakin, niin että riittäisi. Kuitenkin alle 135 kcal per annos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti