perjantai 21. heinäkuuta 2023

Itse tehty ricotta juusto + valkosipuli-kermaviili-ricotta-pinaattidippi

 Olin löytänyt sivun, jolla kerrottiin edamista emmentaliin, miten juustoja tehdään, niin katselin sieltä ricotta juuston, jonka saisi jotenkin kotikonstein tehtyä. En nyt niin tiiä miten Ricotta juustoa oikeasti käytetään, niin kokeilin tehdä siitä jonkinlaisen kermaviili dipin. Ei se mitään herkkua ollut niinku ei varmaan valkosipuli-kermaviili dippi muutenkaan, mutta kyllä siihen patonkia ihan dippaili kohtuu mielellään.


Aineet:

Ricotta juusto

1 l    maitoa
1 dl  kermaa tai lisää maitoa
3/4 dl    omenaviinietikkaa
1 tl   suolaa

Dippi

2 dl    kermaviiliä
1 kpl  dippipussi (käytin valkosipulia) 
2 kpl  pinaattipallukka pakasteesta

Vaihe 1:

Laitetaan kattilaan maito ja lisätään etikka sekä suola. Lämmitetään maito kokoajan sekoittaen 85-90 asteeseen. Heraa näyttäisi muodostuvan, niin nostetaan kattila pois levyltä, niin että heraa muodostuu lisää n. 10 minuutiksi.

Vaihe 2:

Kaadetaan juustomassa heroineen siivilään, johon on laitettu harsokangas päälle. Annetaan heran valua 20-30 minuuttia tai kunnes juusto on halutun laista. Itse en jaksanu oottaa kuin kymmenen minuuttia ja siirryin eteenpäin. Näin itse tehty Ricotta juusto olisi valmis.

Vaihe 3:

Laitetaan silppuriin sulanut pinaatti sekä itse tehty ricotta juusto. Pyörätään niin paljon kuin voi. Kaavitaan silppurin reinoilta massa takaisin pohjalle ja pyöräytetään uudelleen.

Vaihe 4:

Laitetaan kulhoon kermaviili sekä dippimauste ja lisätään pinaattimassa silppurista. Sekoitetaan isolla lusikalla. Ja niin valkosipuli-kermaviili-ricotta-pinaattidippi olisi valmis. Dippailin sitä patonki tikuilla. Voi sitä laittaa lisäkkeeksi ruoankin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti