perjantai 21. heinäkuuta 2023

Valkosipulihilloke + valkosipuliöljy

Minua on aina ärsyttäny valkosipulien kuoriminen, mutta nyt näin tv:ssä miten hommaa voi helpottaa. Tehdään valkosipulipastea eli valkosipulihilloketta ja valkosipuliöljyä. Alkuperäisessä reseptissä ei ollut mitään säilöntäainetta, mutta minulla oli melatiinia, niin laitoinpa sitä pasten sekaan, kun en tiennyt kuinka nopsasti sen saa käytettyä. Voi sen jättää poiskin, jos ei tykkää säilöntäaineista.


Aineet:

Paketti valkosipulia
pullo oliiviöljyä
(maustemitallinen melatin -ainetta)

Vaihe 1:

Otetaan valmiiksi pieni lasipurkki valkosipulipastea varten ja käytetty öljypullo valkosipuliöljylle. Mitataan lasipurkkiin mahtuva määrä valkosipulinkynsiä. Ne saa jättää kuorimatta. Laitetaan valkosipulinkynnet pieneen kasariin. Lisätään päälle oliiviöljyä niin että valkosipulit peittyvät. Laiteaan levy matalalle lämmölle ja annetaan keittyä 60 min. Jäähdytetään satsi.

Vaihe 2:

Noukitaan valkosipulit yksi kerrallaan kattilasta ja puristellaan sisus kulhoon. Sitten lisätään päälle melatiini säilöntäaine, jos sitä käytetään. Sekoitetaan sauvasekoittimella. Kaavitaan lusikalla valkosipulipaste lasipurkkiin ja kaadetaan öljy öljypulloon. Öljyä voi käyttää paistamisessa, kun haluaa valkosipulinmakua. Pastea voi taas lisätä, kun haluaa lisää makua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti