lauantai 8. heinäkuuta 2023

Kakkupohja 27 cm kakkuvuokaan

 Olin tässä ihmetellyt, että miten ihmeessä ne saa 4 munan kakkutaikinan riittämään kakkuvuokaan kunnes joku kertoi, että se oli tehty 22 cm halkaisijan kakkuvuokaan. Minulla taas oli käytössä 27 cm kakkuvuoka, johon olin ennenkin tarvinnut 8 munan kakkutaikinan. Niin ja olen jo pitkään tehnyt kakut, niin ettei päälle tule ollenkaan kermavaahtoa. Näin 2 dl kermavaahtoa riittää runsaasti kakkuun ja kakkuun tulee myös vähemmän kaloreja. Periaatteessa, jos kakun neljäsosasta leikkaa 8 palasta, niin kakkupalaseen ei pitäisi tulla kuin n. 135 kcal, joka olisi tosi vähän.


Aineet:

8 kpl    kananmunia
4 dl      sokeria
4 dl      vehnäjauhoja
3 tl       leivinjauhetta
 

Vaihe 1:

Laita uuni päälle 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhita 27 cm halkaisijan kakkuvuoka. Laita kulhoon kananmunat sekä sokeri. Sekoita vatkaimella mieluummin kauemmin kuin huvittais, niin ehkä sokeri ehtii sulaa muniin.

Vaihe 2:

Laita kuivien aineiden kulhoon vehnäjauho sekä leivinjauhe. Sekoita isolla lusikalla. Ala lisätä taikinaan jauhoja vähän kerrallaan nostellen nuolimella. Vaikka kuinka säntillisesti mielestäni nostelin, niin silti taikinaan jäi hirveesti jauhoja jonnekin piiloon. Eli pitää yrittää vielä innokkaammin saada taikina sekaisin.Yritin varoa sekoittamasta pyörittämällä, koska taikina voi silloin lässähtää, mutta en nyt niin tiiä mitä metodia käyttämällä ne jauhot oikeasti saisi siihen sekaisin silleen helposti. Tää kakkupohja muutenkin ollu haastava tehdä itelle. Kakun keskelle tahtonu tulla sellanen kuoppa, niin ettei ole saanu oikein kunnolla leikattua tasaisesti kakkua. Johtunee ehkä siitä, että en ole oikein jaksanu vatkata kunnolla taikinaa, vaanhalunnu tehdä nopeasti.

Vaihe 3: 

 Sitten kun mielestäsi olet saanut jauhot taikinaan sekaisin, niin kaada taikina kakkuvuokaan keskelle. Mulla paljastu tässä vaiheessa jauhotaskuja taikinasta, joita sitten yrittelin sekoitella kakkuvuoassa taikinaan. Aika hyvin jopa onnistui. :D Sitten kakku uuniin ei ihan alatasolle, vaan hiukan ylemmälle. Paistetaan 45 min 175 asteessa.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti