torstai 20. heinäkuuta 2023

Soijakebab

 Mulla jäi vähän soijarouhetta, kun olin tehnyt tuon soijameksikonpadan, niin ajattelin kokeilla, että mitenkäs siitä saisi kebabbiakin. Haasteena oli kebabtaikinan koossa pysyminen. Niinkuin lihamurekkeeseen, niin käytin kananmunaa ja sitten ajattelin, että hiukan perunajauhoja voisi myös auttaa. Soijakebabsiivuista pitänee leikata hiukan paksumpia, että pysyvät kasassa. Onhan se vähän murekkeen näköistä, mutta sen verran mausteista, että niinkun olisi kebabbia. Jos nyt hyvällä tahdolla ajattelee, niin tästä saanee kolmeen kebabbiin soijakebabit tai kahteen runsaaseen annokseen.  Laitetaan annokseen vielä Korv görans kebabkastiketta. Siis tosi hyvää kebabkastiketta. Miten oovat osanneet tehdä? Lisäksi voi keittää riisiä sekä laittaa viereen pari jalopenoa. Mulla on jossakin täällä blogissa joku kebab annos. Tein siihen jogurttikastikkeenkin, jos tahtoo vielä sellasta, niin voi etstiä blogista. Tää maistu melkeen kun olis jotain murekekebabbia :D


Aineet:


3    soijarouhetta
4 dl          vettä
2 rkl         oliiviöljyä 
2 rkl        osterikastiketta
2 rkl        soijakastiketta
2 rkl        touch of taste vasikanfondia
2 dl          soijajauhoa
1 rkl        mustapippuria
2 kpl        kananmuna
2 rkl        perunajauhoa
hieman    aromi suolaa
 

Vaihe 1:

Laitetaan pannulle soijarouhetta. Aletaan lisätä vettä hiukan kerrallaan, niin että soijarouhe imee sen. Lisätään öljy, osterikastike, soijakastike sekä vasikanfondi. Lisätään myös mustapippuri ja sekoitetaan. Aletaan lisätä soijajauhoapuoli desiä kerrallaan. Voi lisätä hieman vettäkin, jos tuntuu siltä.

Vaihe 2:

Kaadetaan taikina kulhoon. Sen voi jäähdyttää vesihauteessa lavuaarissa, niin että kananmunat voi lisätä. Lisätään kananmuna ja sekoitetaan. Lisätään myös perunajauho sekä sekoitetaan. Maistetaan taikinaa ja lisätään aromi suolaa tarpeen mukaan. Maistetaan, että suolaa on sopivasti.

Vaihe 3:

Laitetaan taikina leivinpaperille uunipellille sopivaan kasaan, josta voi ajatella leikkaavansa kebab lastuja. Paistetaan 200 asteessa uunissa 20 min. Kun valmis annetaan hetken vetäytyä ja sitten leikataan kebabmurekkeesta kebab lastuja ihan siinä uunipellillä. Sellainen puolisenttinen voi jo pysyä kasassa, mutta lopuksi leikkasin vähän yli puolisenttisiä lastuja. Lastut voi kerätä vierekkäin siihen uunipellille. Varo katkaisemasta lastuja, kun siirtelet niitä. Nauti!




 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti