torstai 20. heinäkuuta 2023

Soijameksikonpata

Tämä maistu ihan siltä niinku ois syönyt jauheliharuokaa. Lisäsin reseptiin vielä puoli purkkia kermaa, niin sain sopivan värin kastikkeeseen, mutta laitetaanpa reseptiin, että saman voi tehdä maidolla. Lisäksi olin saanut kesäkurpitsaa halvalla 0,99 Eur/kg, niin sitähän tietysti piti tähän lisätä 1 kpl. Tässä ruoassa käytetään cajun maustetta. Se olisi hyvä mauste muutenkin käytettäväksi keittiössänne. Sillä voi periaatteessa korvata chilin tai mustapippurinkin ihan kokonaan.


Aineet:

1 kpl    sipuli
3 kpl    valkosipulinkynsiä
1 rkl     oliiviöljyä
pala      inkivääriä
3 dl      soijarouhetta 
5 dl      vettä
ripaus  mustapippuria
2 prk   tomaattimurskaa
1 prk   valkoisia papuja
2 tl      cajun maustetta
200 g  herne-maissi-paprikaa (pakaste)
hieman maitoa
1 tl      suolaa 
 

Vaihe 1:

Kuutioidaan sipuli ja siivutaan valkosipuli.  Laitetaan öljyä pannulle ja lisätään sipulit. Raasta inkivääri ja lisää pannulle. Lisätään kastikekattilaan tomaattimurska sekä valkoiset pavut. Lisätään pannulle soijarouhe ja aletaan lisätä vettä hiukan kerrallaan, niin että se imeytyy soijarouheeseen. Lisätään myös mustapippuria soijarouheeseen. Laitetaan myös cajun mauste kastikekattilaan. Lisätään kastikekattilaan myös herne-maissi-paprika. Tässä vaiheessa soijarouheen voi jo lisätä pannulta kastikekattilaan. Vielä lisätään maitoa kastikekattillaan, niin että saat kastikkeelle haluamasi värin. Voi käyttää myös kermaa.

Vaihe 2:

Keitellään 10 min, jos nyt soijarouhe tarvitsisi keittoaikaa. En nyt niin tiiä. :D Anna levätä pois levyltä 10 min. Nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti