lauantai 8. heinäkuuta 2023

Soijatomaattikastike

 Oiskohan tää soijabolognese. Tein vähän eri tavalla kuin reseptissä. Korvasin yhen sipulin kevätsipulinipulla ja lisäsin 1,5 dl punaviiniä sekä 0,5 dl riisiviiniä sekä vähän suolaa nestettä kohti. Koitin vähän lisätä paprikajauheen määrää sekä oreganon määrää, mutta kastike maistu vähän önkköselle. Onneksi maut tasoittuivat hiukan keittämällä, niin että siitä tuli kyllä ihan hyvää. Laitan reseptiin vähän pienemmät maustemäärät, niin ei mee ainakaan niissä liioitteluks. Oiskohan tämä suurinpiirtein yhtä iso kastike kuin tuo soijakastike, niin ehkä samat maustemäärät ku siinä onnistuneessa kastikkeessa olisivat ihan hyvät. Niin ja margariinin korvasin pakastetuilla kinkkurasvakuutioilla.


Aineet:

3 dl    soijarouhetta
5 dl + 2 dl vettä
2 tl    (savu)paprikajauhetta
2 tl    oreganoa
pieni ripaus cayennepippuria
mustapippuria
2 prk    tomaattimurskaa
25 g    Xtra margariinia
2 kpl   sipuleita
3 kpl   valkosipulin kynsiä
suolaa
 

Vaihe 1:

Laitetaan soijarouheet paistinpannulle ja aletaan lisätä 5 dl vesimäärää hiukan kerrallaan,niin että vesi ehtii imeytyä soijarouheeseen. Lisätään mausteet sekä tomaattimurska ja sekoitetaan. Tässä vaiheessa voisi lisätä 1 tl suolaa. Annetaan porista pannulla.

Vaihe 2:

Pilkotaan sipulit ja siivutaan valkosipulit kulhoon odottamaan. Kaadetaan kastike kastikekattilaan ja lisätään pannulle margariini sekä sipulit. Kuullotetaan. Annetaan kastikekattilankin porista samalla. Lisätään kuullotetut sipulit kastikkeeseen ja huuhdotaan pannu lopulla 2 dl vedellä kastikekattilaan, että saatais kallisarvoiset rasvat mukaan makua tuomaan. Lisätään vielä vettä kohti 0,2 tl suolaa. Keitettään kastiketta vielä 10 min sitten kastike valmis. Nauti vaikka perunan kanssa.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti