torstai 6. heinäkuuta 2023

Piimäkakku

 Olen aina ihmetellyt mihin tarkoitukseen piimä on tehty, mutta sehän onkin näihin itse tehtyyn juustoon sekä tähän piimäkakkuun. :D Joskus joku puhui piimän yhteydesä piimäkakusta ja sain tietää, että sellaistakin voi tehdä kuin piimäkakkua. Minäpä heti tekemään sitä ja nyt tein reseptinkin siitä. Rusinat ihan kiva lisä kakussa. Kannattaa laittaa siihen rusinatkin.


Aineet:

4 dl    vehnäjauho  
2 dl    sokeri
1 tl    soodaa
1 tl    kanelia
1 tl    inkivääriä
1 tl    pomeranssinkuorta
1/2 tl neilikkaa
1 dl   rusinoita
3 dl   piimää
100 g    voita tai margariiniä
 

Vaihe 1:

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele voilla ja korppujauhota kakkuvuoka.
 

Vaihe 2:

Lisää kuivat aineet. Lisää piimä ja sulatettu voi. Sekoita vaikka isolla lusikalla tai kauhalla.
 

Vaihe 3:

Kaada taikina vuokaan. Paista uunissa alatasolla 175 asteessa 55 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti