maanantai 3. heinäkuuta 2023

Hampurilaispihvit/jauhelihapihvit 5 kpl + hampurilainen

 Toista kertaa paistan hampurilaispihvejä tällä systeemillä. Tullut pari maustetta pihvien paistamiseen itselle, niin ajattelin jakaa keksimäni mausteet. Tässä reseptissä on myös kiinnitetty huomiota raaka-aineiden hintaan, niin että saataisiin edullista.


Hampurilaispihvi aineet:

400 g    kotimaista jauhelihaa
1 kpl    kananmuna
hieman mustapippuria
hieman suolaa
(hieman korppujauhoa)
touch of taste vasikkafondia tai suolatonta lihaliemijauhetta
Xtra grillausmaustetta
 

Hampurilainen aineet:

Hampurilaissämpylä tai pågen oivallus leipiä 2 kpl
ketsuppia
suolakurkkuja
K-menu thousand isles salaattikastike 1 L
salaattia esim. paloteltua jäävuorisalaattia
1 kpl itse tehty pihvi
1 kpl    kahvin suodatinpussi

Vaihe 1:

Laitetaan kulhoon kananmuna ja vispataan hiukan vispilällä. Lisätään jauheliha, mustapippuri ja sitten suolaa ripistetään, niinkuin ripistäisit jauhelihapalan paksuiselle leivälle suolaa, niin että kuvitttelisit suolan vaikuttavan läpi asti. :D Sekoitetaan jauheliha oikealla kädellä. Lisätään mahdollisesti korppujauhoja joku puoli desiä ja sekoitetaan uudestaan. Taputellaan jauhelihataikina tasaisesti kulhon pohjalle. Sitten otetaan veitsi leikataksemme 5 kpl pihivi-aihioita taikinasta. Arvioidaan neljäsosa taikinasta ja sitten leikataan, niin että otetaan hiukan vähemmän kuin neljäsosa, niin että saisimme säästetyistä palasista vielä sen viidennen pihvin. N. 92 g pihvejä siis. Kun pihvi-aihiot leikattu, niin pyörittelemme yhdestä niistä pallo käsissä, joka laitetaan sitten leikkuulaudalle ja taputellaan hampurilaissämpylän kokoiseksi pihviksi. Laitetaan pihvi ohuella muovilastalla odottamaan vaikka leivinpaperin päälle uunipellille. Tehdään näin loputkin pihvit.

Vaihe 2:

Pihvien paisto. Lämmitetään paistinpannu paistinlämpötilaan ja laitetaan paistinpannulle hiukan voita tai öljyä. Sitten paistinlastalla nostamme pihvit 3 kpl kerrallaan paistinpannulle. "Äkkiä" lisätään pihvin päälle lihaliemijauhe tai vasikkafondia sekä grillausmauste. Käännetään pihvi paistinlastalla ja laitetaan toisellekin puolelle samat mausteet. Annetaan paistua n. 2 min ja käännetään ja sitten toinen 2 min. Nostetaan pihvit leveälle ruokalautaselle. Itse halusin hiukan ruskistuneita pihvejä. Kärtsäs ehkä hivenen liikaa kuitenkin. Tavallisella liedellä paisto onnistunee 4-5 asetuksella. Itse käytin induktioliettä ja mulla se oli 5-7 asetuksilla. Loppua kohden vähensin tehoa.

Vaihe 3:

Pihvit olis nyt valmiita, niin tehdäänpä sitten se hampurilainen. Hampurilaissämpylää lämmitetään lautasella mikrossa 30 s täydellä teholla. Sitten sämpylä vierekkäin lautaselle. Ylläpuoleen pyöräytys ketsuppia ja sitten suolakurkut. Alapuoleen salaattikastiketta sekä salaattia. Vielä pihvi paikalleen ja hampurilainen päällekkäin. Sitten laitetaan hampurilainen vielä kahvin suodatinpussiin. Nautitaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti