maanantai 10. heinäkuuta 2023

Soijapyörykät

 Minulla oli soijajauhoa ja halusin käyttää sitä. Ajattelin sitten tehdä soijapyörykät, joihin ujuttaisin sitä niin paljon kuin mahtuu. Ei muuta kuin netistä joku soijapyörykkäresepti ja sitten vähän tuunata mausteita paremmaksi ja lisätä osan soijarouheen tilalle soijajauhoja .Pyöryköitä ei ehkä ollut niin helppo muotoilla kuin alkuperäisessä reseptissä, mutta pyöryköiden epämääräinen muoto lisäsi paistettaessa pyöryköiden tekstuuria sekä rouskuvuutta, kun niitä söi. :D Oon tässä vähän tehtaillu reseptejä, kun olen taas innostunut tästä reseptiblogista, niinpä minulla oli jo kaapissa puoli kattilaa soijabolognesea, niinpä laitoin pyörykät jäähdyttyään vaan sinne kattilaan kastikkeen seuraksi. Periaatteessa pyöryköiden kaveriksi voi tehdä ihan normaalin ruskean kastikkeen tai tehdä sen kastikejauheesta.


Aineet:

1 rkl    neitsyt oliiviöljyä
1 kpl   sipuli
1 1/2 dl soijarouhetta
2 dl    vettä
1 rkl    osterikastiketta
1 rkl    soijakastiketta
1 rkl    touch of taste vasikanfondia
2 rkl    ketsuppia
1 tl      (savu)paprikajauhetta
1/2 tl   mustapippuria 
2 kpl   kananmunia
suolaa
2 dl     soijajauhoa 

Vaihe 1:

Laitetaan pannlle öljy ja kuullotetaan siinä pilkottu sipuli. Lisätään soijarouhe ja aletaan lisätä vettä hiukan kerrallaan, niin että se imeytyy soijarouheeseen välillä sekoittaen. Lisätään kastikkeet, vasikanfondi, ketsuppi sekä mausteet. Sekoitetaan. Kun vesi imeytynyt soijarouheeseen, niin nostetaan paistinpannu lavuaariin kylmään veteen jäähtymään.

Vaihe 2:

Uuni päälle 200 asteeseen. Laitetaan kulhoon kananmunat. Lisätään kananmuniin sopivasti suolaa ja sekoitetaan. Lisätään jäähtynyt soijarouhemössö. Aletaan sekoittaa kauhalla lisäten soijajauhoa. Kun jauhot lisätty ja sekoitettu maistetaan taikinaa ja jos tuntuu siltä voi lisätä suolaa tarpeen mukaan, mutta muuten suolan pitäisi kyllä tulla siihen kastikkeista sekä ketsupista. Sitten sotkitaan käsi ja muotoillaan pallomaisia möykkyjä uunipellille leivinpaperille. Ei niistä pyöreitä saa, mutta epämääräinen muoto vain lisää pyöryköiden tekstuuria paistettaessa. Sitten paistetaan pyöryköitä 15-18 min. Valmista! Tee vielä joku kastike pyöryköiden seuraksi. Nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti