sunnuntai 6. elokuuta 2023

Juustokakkupohja resepti + Kookosvanukaspiirakka

 Katoin tv:stä ruokaohjelmaa ja siellä olikin aika mukavan oloinen resepti, jonka ajattelin heti voivani toteuttaa eli kookosvanukaspiirakka. Englanniksi se oli nimeltään kookoskermapiirakka, mutta kun ei siinä ollut kookoskermaa missään, niin ajattelin muuttaa nimeä mielestäni sopivammaksi siinä, kun käytetään maitomunavanukasta. Sitten laitan tähän reseptiin juustokakunpohja reseptin. Tässä kun käytetään samanlaista keksipohjaa.




Aineet:

Juustokakunpohja 27 cm halkaisijan kakkuvuokaan

280 g    täytekeksejä
70 g      voita

tai

250 g    digestive keksejä
105 g    voita

Täyte

4 kpl    kananmunia
1 3/4 dl sokeria 
2 tl       vanilliinisokeria
8 rkl    maissijauhoja
7 dl     maitoa
3 1/2 dl kookoshiutaleita
kakun pinnalle koristeeksi hieman kookoshiutaleita
 

Vaihe 1 juustokakun pohjan valmistus:

Valmistellaan kakkuvuoka. Leikataan pohjalle pyöreä leivinpaperinpala. Yritä leikata, niin että paperista jää vähän reunojen yli, niin on jotakin mistä vetää kakku sitten kakkulautaselle vuoan päältä. 
 
Laitetaan voi sulamaan mikroon. Itse laitoin 1 min 40 s 50% teholla. Laitetaan keksejä minigrip pussiin miten nyt mahtuu ja kaulimella muusataan keksit pöytää vasten. Kaadetaan pussista keksit kulhoon. Sitten kaadetaan voisula kulhoon ja isolla lusikalla sekoitellaan voisula, niin että kaikki keksinmurut kostuu. Sitten kaadetaan keksiseos kakkuvuokaan leivinpaperin päälle ja levitellään se tasaisesti isolla lusikalla kakkuvuoan pohjalle. Periaatteessa tekemääni täytekeksipohjaa ei pitäisi ihmeemmin painella lusikalla, mutta tuntu niin höttöiseltä, että painelin pikkasen lusikalla lisää kakkupohjaa. Laita kakkupohja jähmettymään jääkaappiin. Näin kakkuasyöneenä voin kertoa, että tuli ihan hyvä kakkupohja.

Vaihe 2:

 
Täytteen valmistus. Laitetaan kulhoon kananmunat ja vatkataan niiden rakenne rikki. Kokeilen tehdä ihan vaan vispilällä. Sitten lisätään sokerit ja vispataan ne sinne joukkoon. Sitten saa alkaa lisäämään maissijauhoja ruokalusikka kerrallaan aina vispaten sen seokseen. Sitten lisätään maito sekä maissihiutaleet ja sekoitetaan ne.

Vaihe 3:

Kaadetaan seos kattilaan ja aletaan lämmittää miedolla lämmöllä noin puoliteholla. Sekoitetaan vispilällä kokoajan että vältettäisiin maitoseoksen pohjaan palaminen. Seos alkaa olla valmis, kun se alkaa muistuttaa sakeudeltaan vanukasta. Sitten kattila pois liedeltä.

Vaihe 4:

Kaadoin tässä vaiheessa kattilasta seoksen kulhoon, mutta voi jatkaa ja kaataa seoksen suoraan kakkuvuokaan kakkupohjan päälle ja sitten isolla lusikalla levitellä kakkupohja paikalleen. Ei välttämättä tarvitse ihan reunoja myöten levittää, niin säilyy kakkuvuoka puhtaampana. Tässä vaiheessa seos oli jo varsin jähmeää. Sitten kakku hetkeksi jääkaappiin.

Vaihe 5:

 Seuraavaksi koristellaan kakku. Laitetaan sopivasti kuivalle paistinpannulle kookoshiutaleita, joilla sitten koristellaan kakku. Laitetaan hellaan vähän boforttia, niin että kookoshiutaleet hieman ruskistuvat. Sitten kun näyttää sopivalta, niin pannu pois hellalta ja kaadetaan ruskistuneet kookooshiutaleet kulhoon heti vaan. Otetaan kakku jääkaapista ja ripistellään päälle ruskistuneita kookoshiutaleita ja leitetaan kakku vielä jähmettymään jääkaappiin. Itse söin kakkua n. 4 tunnin päästä, mutta katsoo miten ite tykkää tehä.
Nauti! Oli hyvää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti