keskiviikko 19. heinäkuuta 2023

Soijahernekeitto

 Olen alkanut tehdä kasvisruokia vähän niinkuin laihdutus mielessäkin. Tälle päivälle valikoitui soijahernekeitto tehtäväksi. Kaikessa yksinkertaisuudessaan tehdään normaali herneitto ja sitten lisätään soijarouhetta lisätäksemme proteiinia. Toki joutuu ottaa huomioon, että soijarouhe imee nestettä, niin pitää lisätä myös hieman vettä. Koko pussi herneitähän olisi sen 500 g, mutta ajattelin tehdä annoksen pinempään kastikekattilaan, niin tein vain 250 g annoksen, jos tahtoo isomman satsin, niin vaan tuplaa raaka-aineiden määrät, niin saa koko pussin käytettyä kerralla. Tällä reseptillä tuli mielestni aivan taivaallista hernekeittoa. :)

Aineet:

1,2 l     vettä
250 g   kuivattuja herneitä
2 dl      soijarouhetta
1-2 kpl porkkanaa
1 kpl    sipuli
3/4 tl   meiramia
 1 rkl   sinappia
1,2 tl   suolaa

Vaihe 1:

Edellisenä päivänä laitetaan herneet veteen likoamaan.

Vaihe 2:

Kaadetaan liotusvesi pois siivilän avulla ja lisätään kattilaan keitinvesi 1,2 litraa. Lisätään herneet sekä soijarouhe. Kuutioidaan sipuli. Se onnistuu kätevästi, niin että sipuli puoliksi ja sitten siihen tehdään leikkauspinnan suuntaisesti pari vierekkäistä leikkausuraa ei ihan läpi asti. Seuraavaksi sipuli lappeelleen leikkuulaudalle ja leikataan melkein läpi asti suikaleita sipulista. Lopuksi leikataan suikaleet poikki, niin että tulee kuutioita. Näin sipulin saa helposti kuutioitua. Laitetaan sipuli kattilaan. Kuutioidaan porkkana ja laitetaan kattilaan. Sitten lisätään mausteet eli meirami, sinappi sekä suola.

Vaihe 3:

Kun ollaan keitelty n. 2 tuntia, niin otetaan keiton pinnalta lusikalla pois herneen kuoret välillä sekoitellen. Maistetaan, jos suolaisuus ei ole kohdallaan, niin lisätään suolaa tarpeen mukaan. Nauti!
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti