lauantai 22. heinäkuuta 2023

Sininen sitrus hyydyke

 Sain joskus 2000-luvun alussa jossakin Vaasan itämaisessa ruokapaikassa tosi hyvää jälkkäriä. Olen pitkään ihmetellyt, että mitähän se oikein saattoi olla. En ole netistäkään löytänyt reseptiä, vaikka olen etsinyt. Tuossa kun tein mocktaileja, niin makunystyräni varmaan kehittyivät niin, että nyt sitten kekkasin, että mitenkähän sen hyydykkeen oikein tekisi.Tästä nyt ei tullut ihan mitään herkkua, mutta kyllä tämä ruoan jälkiruokana menettelee jotenkin. Johtunee tuosta sinisestä väristä miksei oikein tee niin hirveesti mieli syödä tätä. Sininen kun olisi suojeluksen väri, niin sitten ne henkiolennot sieltä helevetistä tahtoo olla sua, niin ettei tykkää syödä sinistä ruokaa.


Aineet:

1,05 L vettä
1 dl     sitruunamehua
1 dl     limemehua
pari tippaa sinistä elintarvikeväriä
2 tl    vanilliinisokeria
2 dl   sokeria
5 rkl perunajauhoa
18 kpl liivatelehtiä
 

Vaihe 1:

Laitetaan kattilaan mehut ja lisätään 8,05 dl vettä. Lisätään elintarvikeväriä pari tippaa.

Vaihe 2:

Laitetaan liivatelehdet likoamaan kulhoon veteen. Aletaan lämmittää kattilaa ja lisätään sokerit sekä sekoitetaan. Kun seos kiehahtaa, niin otetaan pois levyltä ja laitetaan 2 dl vettä pikku kulhoon ja sekoitetaan siihen perunajauhot ruokalusikka kerrallaan haarukalla. Lisätään perunajauhoseos sitten kattilaan pikku norona ja sekoitetaan samalla vispilällä. Laitetaan takaisin levylle ja annetaan pulpahtaa. Otetaan pois levyltä. Lisätään sitten liivatelehdet kulhosta. Sekoitetaan. Nyt olisi seos valmis ja kaadetaan se sitten metalliseen kakkuvuokaan. Laitetaan kakkuvuoka jäähtymään jääkaappiin.

Vaihe 3

Kun hyydyke seisonut noin 4 tuntia jääkaapissa sen pitäisi olla hyytynyt. Kaadetaan se lautaselle. Se ei ihan noin vaan lähde irti vaan pesualtaaseen pitää laittaa tulppa ja laittaa siihen kuumaa vettä, niin että kakun saa siihen reunoja myöten upotettua. Laitetaan kulho reunoja myöten 10 sekunniksi kuumaan veteen sitten kumotaan se lautaselle.   Nyt olisi hyydyke valmis ja sitä voi syödä ruoan jälkiruokana. Voinee olla vähäkalorista kahvikakkuakin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti