perjantai 31. toukokuuta 2013

Nokkoslätty

Nokkosohukainen. Nokkoslätyt, joihin on lisätty sopivasti nokkosia, joissa on runsaasti vitamiineja ja hivenaineita. Muista kerätä nokkoset jostakin ruohikon reunalta tms. eikä mistään tunkiolta, sillä niissä nokkosissa on runsaasti nitraattia, joka ei ole terveellistä. Näin nokkosohukaiset ovat hyviä.






15 kpl       nokkosia
1 l             maitoa
4 kpl         kananmunia
2 tl            suolaa
1 tl            vanilliinisokeria
4 dl           vehnäjauhoja
50-100 g   voita tai 1/2-1 dl öljyä





Vaihe 1

Kerää nokkoset ja laita ne sankoon. Viruta niitä kahdesti vedessä sangossa.


Vaihe 2

Leikkele nokkosista lehdet muovivatiin. Jotkin alalehdet voi jättää pois, jos ne ei ole hyviä.




Vaihe 3

Laita vesikattila kiehumaan, kun vesi kiehuu lisää nokkosenlehdet ja painele ne veden alle. Anna kiehua 1-5 min, jonka jälkeen valuta ne siivilässä.







Vaihe 4

Laita nokkoset siivilästä lautaselle ja silppua ne siinä saksilla.

Vaihe 5

Seuraavaksi tehdään ohukaistaikina. Sulata voi. Lisää muovikulhoon maito ja nokkossilppu. Sekoita.




Vaihe 6

Lisää kananmunat, suola ja vanilliinisokeri. Sekoita vispilällä. Lisää jauhot puoli desiä kerrallaan ja sekoittele. Lisää lopuksi sulatettu voi samalla sekoittaen.




Vaihe 7

Anna paistinpannun lämmetä ja lisää nokare voita tai vähän öljyä pienelle paistinpannulle. Ota ohukaistaikinaa kauhallinen (kuvan kiisselikauha on hyvä) ja laita paistinpannulle.




Vaihe 8

Anna taikinan jähmettyä kauttaaltaan ja paista vielä n. 20 s ja käännä lätty joko paistinlastalla tai voit kokeilla kääntää sen lättyä heittämällä, jos olet rohkea. Paista toiselta puolelta vielä noin 20 s ja lätty on valmis. Levy asennolla 4. Paista loput lätyt ja olet valmis aloittamaan lättykestit. Nauti!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti