lauantai 11. toukokuuta 2013

Soijarouhe jauhelihakastike

Soijarouhekastike, joka on melkein kuin jauhelihakastike, joka on myös kasvisruoka. Kastikkeesta saa 6 kpl 2 dl annoksia, joissa on hiilihydraattia 9 g ja 215 kcal. Kalorimäärä siis tosi pieni ja kastikekin on tosi hyvää. Lisäkkeeksi voi valmistaa annoksen kukkakaalta ja parsakaalta pakasteena, jotka keitetään 5 min kiehuvassa vedessä. Siitä voi laskea annokseen 4 g lisää hiilihydraattia ja 100 kcal, jos ottaa lautasen täyteen. Hiilihydraatteja voi hiukan vähentää laittamalla vaikka 2 rkl maizenaa 3:n sijasta.


3 dl         soijarouhetta
1 kpl       sipuli
2 rkl        öljyä
2 tl          jauhelihamaustetta
1 tl          mustapippuria
2 rkl        soijakastiketta
11 1/2 dl vettä
3 rkl        maizenaa
3 rkl        ketsuppia
1 dl         kermaa




Vaihe 1

Lisää paistinpannulle öljy ja kuullota siinä sipuli.





Vaihe 2

Lisää paistinpannulle soijarouhe ja lisää mustapippuri sekä jauhelihamauste.




Vaihe 3

Lisää vaiheittain pannulle 1 dl vettä kerrallaan ja anna hiukan paistua välillä hiukan sekoitellen. Lisää myös soijakastike jossain välissä. Lisää maizena, kun pannulla näkyy jo hiukan nestettä ja sekoittele. Kun olet lisännyt 7,5 dl vettä kaada seos kastikekattilaan.




Vaihe 4

Lisää kastikekattilaan ketsuppi ja kerma. Lisää myös loput vedestä eli 4 dl. Anna kastikkeen kiehua 10-15 min, jonka jälkeen pois levyltä ja anna vetäytyä kymmenisen minuuttia. Nauti jonkun lisäkkeen kanssa esim. keitetyt kukkakaalet ja parsakaalet, jos olet karppaaja. Muut voivat keitellä lisäkkeeksi pastaa tai perunaa. Kastike on todella herkullista ehkä jopa jauhelihakastiketta parempaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti