tiistai 21. toukokuuta 2013

Raparperipiirakka

Raparperi murupiirakka. Uunipellillisestä voi leikata noin 25 palaa. 200 g voita tulee oikeastaan paras koostumus, mutta voi halutessaan käyttää enemmän tai vähemmän voita.



6 dl            vehnäjauhoja
3 dl            sokeria
150-250 g   voita
2 tl             leivinjauhetta
1 tl             soodaa
1 1/2 dl      piimää
1 kpl          kananmunia
(500 g        rahkaa)
( 2 1/2 dl    tomusokeria)


Vaihe 1

Sekoita voi (voit sulataa vaikka mikroaaltouunissa 1 min medium asetuksella) ja sokeri kauhalla tms. tai yleiskoneella. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja sooda. Lisää jauhoseosta voiseokseen puukauhalla tms. sekoittaen. Lopuksi voit sekoittaa muruseosta käsin.

Vaihe 2

Ota talteen 1 1/2 dl muruseosta pikku vatiin. Lisää piimä ja muna ja sekoita käsin ne muruseokseen, niin saat murotaikinan.

Vaihe 3

Levitä syvälle uunipellille leivinpaperin päälle murotaikina hitaasti veitsellä levittäen. Laita päälle raparperin paloja sinne tänne sirotellen. Sirottele lopuksi päälle talteenotettu muroseos.

Vaihe 4

Paista uunissa 200 asteessa noin 20-25 min. (Jos käytät rahkaa paista ensin 10-15 min ja sitten levittele päälle vatkaimella sekoitettu rahka ja tomusokeri. Onnistuu helpommin, kun raparperinpalat ovat jo uponneet taikinan sekaan. Jos tekee kuorrutuksen, niin ei oikeastaan tarvitse ottaa muruseostakaan erilleen, mutta jos otit sen jo, niin se on ihan ok.) Paloittele ja nauti.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti