torstai 16. toukokuuta 2013

Bearnaise kastike

Bearnaise kastike idioottivarmalla reseptillä. Itse söin kastikkeen eilisten parsakaalien tai parsojen ja grillitassujen kera. Lisäkkeeksi voi kokeilla kukkakaaltakin, niin sopii karppaajalle.



2 kpl         munankeltuaisia
(1rkl         valkoviiniä)
(ripaus      kirveliä)
1 tl            (valkoviini)etikkaa (hiukan vajaakin tl voi riittää)
1 tl            rakuunaa
100 g        suolattua voita
1 tl            sitruunamehua


Vaihe 1

Sulata puolet voista. Laita keltuaiset kulhoon tai toiseen kattilaan ja lisää sinne etikka, rakuuna, (valkoviini ja kirveli) ja loraus sitruunamehua (loput sitruunamehusta laitetaan lopussa). Paloittele loput voista pieniksi kuutioiksi. Laita vesi lämpenemään toiseen kattilaan ja kokeile, että vesi koskee pienemmän kattilan pohjaan, kun laitat sen toisen kattilan päälle.

Vaihe 2

Lisää sulatettua voita keltuaisten joukkoon koko ajan sekoittaen kattila pöydällä.


Vaihe 3

Nosta pikku kattila vesihauteeseen ja ala lisätä voita yksi pieni pala kerrallaan koko ajan sekoittaen. Kun voit alkavat sulaa nosta kattila pois liedeltä ja jatka voin lisäämistä. Kun voit lisätty nosta takaisin vesihauteeseen ja lämmitä sekoittaen kunnes kastike sakenee. Mausta kastike sitruunamehulla. Kastikkeen lämpötila tulisi olla noin 50 astetta. Kastike on parasta nauttia heti, sillä se ei kestä oikein säilyttämistä tai lämmitystä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti