tiistai 7. toukokuuta 2013

Munakoisolasagne

Lasagnen ja moussakan risteytys munakoisolla. Jos haluaa vaihtelua voi korvata munakoison kesäkurpitsalla. Hiilihydraatteja 58 g ja kaloreita 3250 kcal. Ruoka laitetaan isoon lasivuokaan, josta tulee 5-6 annosta.


2 kpl         munakoisoa (n. 700 g)
ripaus       suolaa

600 g        jauhelihaa
1 rkl         öljyä
1 kpl         sipuli
1 kpl         paprika
3-4 kpl      valkosipulinkynsiä
100g         herkkusieniä
1/2 tl         mustapippuria
1/4-1/2 tl  suolaa
2 tl            basilikaa
200 g        smetanaa
2 rkl         tomaattipyrettä

Kastike

2,5 dl       kermaa
75 g         juustoa
1 kpl        cheese mix dippijauhe (santa maria)
ripaus      mustapippuria

päälle      25 g juustoa tjsp.

Vaihe 1

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Siivua munakoiso n. 4mm siivuiksi. Laita uunipellille (2 kpl) varovasti leivinpaperin päälle hiukan suolaa. Laita munakoiso viipaleet uunipellille (1 munakoiso per pelti) ja ripottele päälle hiukan suolaa ja laita uunipellit uuniin vuorollaan n. 15 min tai kunnes munakoisoviipaleet eivät enää höyryä ja ovat aika kuivia. Suola irrottaa munakoisoviipaleista nestettä ja kuivaaminen uunissa tekee lasagnesta kuivemman eikä se lillu vedessä.

Vaihe 2

Laita öljyä paistinpannulle ja ruskista jauheliha. Samalla hienonna sipuli, siivua valkosipulinkynnet ja kuutioi paprika. Kun jauheliha valmista kaada se muovikulhoon. Paista sitten hienonnettu sipuli, valkosipuli, paprika ja herkkusienet, niin että sipuli on kuullottunut.

Vaihe 3

Nyt viimeistään ensimmäinen satsi munakoisoviipaleita on valmis ja ne voi ottaa pois uunista ja laittaa toisen pellillisen sisään (jos ei jo aiemmin).

Vaihe 4

 Kaada sipuliseos jauhelihan kanssa kulhoon ja lisää smetana, tomaattipyre, mustapippuri ja suola. Sekoita.

Vaihe 5

Tehdään juustokastike. Laita kerma kasariin ja lisää juusto. Sekoittele ja lisää cheese dippi mixi ja sekoittele lisää. kun juusto näyttää sulaneen ja seos kuplii pari kertaa se on valmista ja sen voi laittaa pois levyltä.

Vaihe 6

Laita puolet jauhelihaseoksesta isoon uunivuokaan tasaisesti pohjalle. Lado päälle 1 pellillinen munakoisoviipaleita vieri viereen. Voi laittaa päällekkäinkin, jos ei mahdu. Kaada päälle puolet kastikkeesta. Lisää loput jauhelihaseoksesta päälle ja lisää loput munakoisot. Kaada kastikkeen loput päälle ja ripottele pinnalle vielä juustoa.

Vaihe 7

Paista 200 asteessa uunissa 30 min uunin alatasolla tai kunnes lasagne on ruskettunut kivasti. Anna lasagnen vetäytyä jonkun aikaa ennen tarjoilemista. Nauti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti