maanantai 6. toukokuuta 2013

Parsakaaligratiini lohikuutioilla kurkkusalaatin kera

Parsakaaligratiinia, lohikuutioita ja kreikkalaista kurkkusalaattia. Hiilihydraattia on 25 g ja kaloreita 1700 kcal. Ruoasta saa 2 tai ehkä jopa 3 annosta. Lohikuutiot voi korvata lohifileellä, joka paistetaan kypsäksi ja lisätään päälle vähän mustapippuria ja suolaa.






Parsakaaligratiini

400 g        parsakaalta (pakaste)
25 g          voita
50 g          mantelijauhetta (tai 2 tl maizenaa)
2 dl           kermaa
ripaus       mustapippuria
ripaus       suolaa
50 g         juustoa (1 dl raastetta)

Kreikkalainen kurkkusalaatti

1 prk        bulgarialaista jogurttia
puoli        kurkkua
2 kpl        valkosipulin kynsiä
1 rkl         sitruunamehua
1-2 tl        tilliä
1/2 tl        suolaa

Lohi

300 g       findus lohikuutioita tai vastaava lohifile
1 rkl        öljyä
ripaus      mustapippuria
ripaus      suolaa


Vaihe 1

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sulata parsakaali mikrossa 6 min sulatusasennolla. Laita samalla n. 7,5 dl vettä lämpenemään.

Vaihe 2

Tehdään kurkkusalaatti. Kuutioi kurkku ja siivua valkosipuli  ja laita ne salaattivatiin. Lisää bulgarian jogurtti, sitruunamehu, tilli ja suola. Sekoita. Vie salaatti kylmään maustumaan.

Vaihe 3

Laita parsakaali kattilaan kuumaan veteen ja keitä sitä kiehuen 5 min.

Vaihe 4

Siivilöi parsakaali ja laita se pieneen uunivuokaan.

Vaihe 5

Laita kattilaan parsakaaligratiinin voi (Voi käyttää vaikka parsakaalen keitto kattilaa.) ja sulata se. Lisää mantelijauhe ja sekoita. Lisää kermaa sekoittaen, lisää mustapippuri ja suola ja keitä kermaseosta sekoittaen noin 1-2 min.

Vaihe 6

Kaada kermaseos parsakaalen päälle joka puolelle. Raasta juusto ja ripottele se parsakaalen päälle. Laita uuniin toiselle tasolle alhaalta 200 asteeseen 20 minuutiksi.

Vaihe 7

Sulata lohikuutiot mikrossa 5 min sulatusasennolla. Laita paistinpannu liedelle ja lisää siihen öljy ja paista lohikuutiot kypsäksi. Lisää niihin hiukan mustapippuria ja suolaa.

Vaihe 8

Ota parsakaaligratiini pois uunista, kun se on valmis ja vähän ruskistunut päältä. Laita parsakaaligratiinia lautaselle, lisää puolet lohikuutioista ja laita kurkkusalaattia päälle ja ruoka-annos on valmis. Voin luvata, että se on herkullista.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti