sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Kesäkurpitsa-pekonivuoka

Kesäkurpitsa-pekonivuoka, josta saa n. 5 annosta ja siinä on hiilihydraatteja 63 g ja kcal 2750.


3 kpl        kesäkurpitsa
2 kpl        isoja sipuleita
2 kpl        pekonia (á 170 g)
1 rkl        öljyä
2 prk        herkkusieniä (iso purkki)
3 kpl        valkosipulinkynsiä
200 g       juustoa
2 kpl        kananmunia
1 kpl        valkosipuli creme tjsp.
2 1/2 dl    kermaa
1/2-1 tl    muskottipähkinää
ripaus      mustapippuria
3/4 tl       suolaa



 Vaihe 1

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Laita 2 uunipellille leivinpaperi ja ripistä siihen hiukan suolaa. Tee kesäkurpitsoista 4 mm paksuisia siivuja ja laita pelleille. Ripistä päälle hiukan suolaa. Laita uuniin 15 minuutiksi, jotta ne kuivavat.

Vaihe 2

Leiko saksilla samalla kun kesäkurpitsat kuivavat uunissa yksi pekonipussi neliöiksi ja silppua sipuli. Laita pannulle öljyä ja kuullota sipuli ja paista pekoni siinä. Lisää 1/4 tl suolaa ja ripaus mustapippuria.  Laita sitten pekoni-sipuliseos uunivuoan pohjalle. Tee 100 g juustoraastetta ja laita sipuliseoksen päälle.

Vaihe 3

Pilko toinen pussi pekonia ja laita pannulle paistumaan. Lisää myös siivuttu valkosipuli, herkkusienet, ripaus mustapippuria, 1/4 tl suolaa ja puolet muskottipähkinästä. Paista niin, että sienien neste kutakuinkin haihtuu.

Vaihe 4

Laita uunivuokaan juuston päälle kerros kesäkurpitsaa ja kaada sen päälle puolet sieniseoksesta. Lisää kerros kesäkurpitsaa ja loput sieniseoksesta. Päälle vielä kerros kesäkurpitsaa.


Vaihe 5

Valmistetaan munakerma kastike. Laita munat muovikulhoon ja sekoita niiden rakenne rikki. Lisää kerma, creme, loput muskottipähkinästä, 1/4 tl suolaa ja ripaus mustapippuria. Kaada kastike tasaisesti vuokaan kesäkurpitsojen päälle. Lisää päälle loput juustosta raasteena.


Vaihe 6

Laita kesäkurpitsa-pekonivuoka uuniin alatasolle paistumaan 30 minuutiksi, niin että se ruskistuu ja mausteet maustavat ruoan herkulliseksi. Anna ruoan hiukan vetäytyä, kun olet paistanut sen ja nauti hyvältä maistuva kesäkurpitsa-pekoni ruoka.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti