torstai 23. toukokuuta 2013

Sienivuoka

Sienipaistos herkkusienistä, mutta siihen voi käyttää muitakin tuoreita sieniä tai säilykkeitä. Piti tehdä tämmönen, kun jo pitkän aikaa on tehnyt mieli vähän sieniruokaa. Paistos tulee isoon pyöreään uunivuokaan ja siinä on useampi annos ja 34 g hiilihydraattia ja 1570 kcal. Itse söin sitä lisäkkeenä paistetun grillikyljen kanssa, mutta voi sitä syödä yksistäänkin jolloin se on kasvisruoka.






800 g           herkkusieniä tms.
2 rkl            öljyä
2 rkl            soijakastiketta
2 kpl            sipuleita
400 g           raejuustoa
2 kpl            tomaatteja
3 kpl            kananmunia
1 dl              kermaa
1 dl              maitoa
1/2 tl            suolaa
100 g           juustoraastetta
2 tl              rakuunaa
2 tl              persiljaa
1/2 tl           mustapippuria
(2 kpl          valkosipulinkynsiä)





Vaihe 1

Leikkaa sienet kuutioiksi. Siinä vierähtääkin pieni tovi.


Vaihe 2

Lämmitä paistinpannu ja lisää puolet öljystä. Lisää puolet sipulista (ja siivutut valkosipulinkynnet) ja kuullota ne. Lisää puolet sienistä, puolet rakuunasta, persiljasta, mustapippurista ja soijakastikkeesta ja paista niitä niin kauan, että sienien neste on haihtunut pois. Kaada sienet sitten johonkin vatiin. Lisää hieman öljyä ja lisää pannulle loput sipulit ja kuullota ne. Lisää loput sienet, rakuuna, persilja, mustapippuri ja soijakastike ja tee niille samoin kuin edellä. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Tässä välissä valmistetaan munamaito. Riko kananmunat kulhoon. Voit käyttää samaa kulhoa, missä kuutioidut sienet olivat. Sekoita kananmunien rakenne rikki. Lisää kerma ja maito sekä suola (ja ehkä ripaus mustapippuria) ja sekoita. Seuraavaksi, kun sienien neste on haihtunut toisesta sienipaistoannoksesta, niin kaada sieniseos kulhoon.




Vaihe 3

Seuraavaksi ladotaan aineet vuokaan. Laita pohjalle kolmasosa sienistä ja sen päälle raejuustoa puolet. Sitten tomaattiviipaleita yksi kerros. Lisää sieniä taas kolmasosa ja loput raejuustosta ja loput tomaatit. Päälle sitten loput sienet. Kaada päälle munamaito ja lisää lopuksi juustoraaste.








Vaihe 4

Laita sienivuoka paistumaan uuniin 200 asteeseen 30 min uunin alimmalle tasolle. Anna vetäytyä hetken ja nauti herkullinen sienipaistos valitsemallasi tavalla.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti