tiistai 7. toukokuuta 2013

Karppausleipä

Karppausleipä kananmunasta. Leivässä on 0,6 g hiilihydraattia ja 440 kcal. Leivästä saa n. 16-20 palaa. Maistuu ihan oikealta leivältä juuston ja miksei meetvurstinkin kera.






3-4 kpl     kananmunia
1/2 tl        leivinjauhetta
1 rkl         pellavansiemeniä
1 rkl         öljyä
ripaus       suolaa


Vaihe 1

Laita uuni 200 asteeseen. Erottele kananmunan keltuaiset toiseen muovikulhoon ja valkuaiset toiseen.

Vaihe 2

Vatkaa vatkaimella valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Vaihe 3

Lisää keltuaisten joukkoon levinjauhe, pellavansiemenet, öljy ja ripaus suolaa. Voit kokeilla maustaa leipää myös vaikka paprikajauheella. Sekoita keltuaisseos.

Vaihe 4

Lisää keltuaisseosta valkuaisvaahdon sekaan hiukan kerrallaan varovaisesti vatkaimella sekoittaen.

Vaihe 5

Kaada kananmunaseos leivinpaperin päälle uunipellille ja levittele. Paista uunin keskitasossa 8-10 min. Leikkaa palasiksi ja irroittele veitsellä palaset leivinpaperista. Syö juuston tai meetvurstin kera. Väliin voi laittaa salaatinlehdenkin tai muuta leivän päälle pantavaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti