perjantai 10. toukokuuta 2013

Kasvisgratiini ja porsaankyljyspihvi

Kasvisgratiini parsakaalesta, kukkakaalesta ja porkkanasta sekä porsaankyljyspihvi. Minä käytin valmista pakastepussia, jossa oli kasvikset sekaisin, mutta valmistamisessa voi käyttää tuoreitakin aineksia, jolloin keittämisaika nousee 5 minuutista maksimissaan 15 minuuttiin. Porsaankyljyksinä käytin Rainbown valmiiksi suolattuja porsaankyljyksiä, jos kyljyksissä ei ole suolaa lisää sitä ripaus pihveihin molemmille puolille. Ruoasta saa 2-3 annosta ja siinä on yhteensä 22 g hiilihydraattia ja 1800 kcal.

Olen alkanut käyttämään enemmän kuvia blogissani, joissa näytän miltä eri vaiheet näyttävät ruoanvalmistuksessa. Jos haluat printata ohjeen yhdelle sivulle voit poistaa kuvat kopioimalla tekstin Microsoft wordiin tai muuhun tekstinkäsittelyohjelmaan ja poistaa ne siinä ja ehkä muutenkin editoida tekstiä, että mahtuu pienempään tilaan paperille.

Kasvisgratiini

450 g            parsakaali-kukkakaali-porkkana pakaste
20 g              voita
2 tl                maizenaa voi korvata 25 g mantelijauhoa
2 dl               kermaa
2 tl                paprikajauhetta
ripaus           mustapippuria
ripaus           suolaa
50 g              juustoa

Porsaankyljyspihvit

1 rs              porsaankyljyksiä
1 rkl            öljyä
ripaus          mustapippuria
(ripaus         suolaa)


Vaihe 1

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Laita kasvikset pieneen uunivuokaan ja pistä mikroaaltouuniin 10 min sulatusasennolla. Laita vettä kattilaan puolilleen ja laita lämpenemään. Tälla aikaa voit kerätä esille muut raaka-aineet ja tarvikkeet.




Vaihe 2

Kun vesi kiehuu hae kasvikset mikrosta ja laita veteen kiehumaan. Kun vesi kiehuu uudestaan keitä niitä 5 min. Raasta samalla juusto hienoksi raasteeksi.





Vaihe 3

Kun kasvikset kypsiä ota kattila pois levyltä ja valuta kasvikset siivilässä.




Vaihe 4

Kaada kasvikset uunivuokaan ja sitten tehdään kastike gratiiniin. Lisää samaan kattilaan missä keitit kasvikset voi ja sulata se. Lisää voihin maizena maissijauho (tai mantelijauhe) ja sekoita. Lisää kerma ja paprikajauhe ja sekoittele. Lisää ripaus mustapippuria ja suolaa sen verran kuin ajattelet kasvisten tarvitsevan ja sekoita kunnes kastike paksuuntuu.




Vaihe 5

Kaada valmis kastike uunivuokaan kasvisten päälle ja lisää päälle juustoraaste.







Vaihe 6

Laita uuniin 200 asteeseen uunin alatasolle 20 min paistumaan.

Vaihe 7

Seuraavaksi valmistetaan porsaankyljyspihvit. Laita paistinpannu kuumenemaan ja lisää öljy. Kun paistinpannu kuuma kokeile leivänpalalla kuumuus, jos leivänpala tirisee pannulla öljyssä laita porsaankyljykset paistumaan ja laita levyn kytkin asentoon 4. Paista porsaankyljyksiä yhteensä 8-10 min. Kääntele niitä 2 min välein ja mausta ne ripauksella mustapippuria (ja suolaa, jos ne ei ole valmiiksi suolattuja niinkuin minulla). Jos porsaankyljyksiä pitää paistaa toinen satsi vähennä lämpöä asentoon 3, koska paistinpannu on jo valmiiksi aika kuuma. Laita valmiit porsaankyljykset johonkin astiaan ja tee pieni kastike porsaankyljyksille lisäämällä noin desi vettä pannulle ja hieromalla lastalla se puhtaaksi. Kaada vesi porsaankyljysten päälle.


Vaihe 8

Ota kasvisgratiini pois uunista, kun se on valmista, jos ei sitä jo ole pitänyt ottaa pois. Anna vetäytyä hetki ja nauti suussasulava kasvisgratiini herkullisten porsaankyljyspihvien kera.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti