perjantai 1. maaliskuuta 2013

Thaimaalainen red broilericurry kastike

Thai red chicken curry, johon käytetään santa marian red curry pastea tai muuta punaista curry pastea, jota saa esim. Siam Housesta http://www.siam-house.fi/ Sieltä löytyy myös galanga tai galangal en nyt muista kummalla nimellä se oli siellä. Kaffir lime lehtiä on mausteena curry pasteissa, joten sitä ei ole pakko lisätä kastikkeeseen, mutta se on kuitenkin kiva lisä kastikkeeseen. Kaffir lime lehtiä saa täältä http://www.theasiancookshop.co.uk/thai-kaffir-lime-leaf-dried-kaffir-lime-leaves-50g-4785-p.asp Jos löytyy suomalaista paikkaa, mistä niitä saisi, niin saa kertoa kommenteissa. Itse vielä sain siam housesta, mutta se ei ole enää niillä varastossa. Ruoka on tulinen, jos curry pastea laittaa enemmän kuin mainittu.






1 rkl           öljyä
1 kpl          sipuleita
2 kpl          valkosipulin kynsiä
1 tl             tuoretta inkivääriä ja/tai galangal juurta
3 rkl           Santa maria red curry paste (55 g) tms.
800 g-1kg  broilerin fileesuikaleita
1 prk          kookosmaitoa
5 dl            vettä
1 kpl          kanaliemikuutio
1 pss          vihreitä papuja
(1 tl            jauhettua korianteria)
(4 kpl         kaffir lime lehtiä) 

Vaihe 1

Paista öljyssä paistinpannulla hienonnettu sipuli, siivutut valkosipulin kynnet ja raastettu inkivääri tai galangal. Paista 3 minuuttia. Lisää broilerin fileesuikaleet ja paista. Lisää curry paste ja paista pari minuuttia.

Vaihe 2

Kaada paistinpannun seos kastikekattilaan ja lisää kookosmaito, vesi, kanaliemikuutio, korianteri ja kaffir lime lehdet. Lisää myös vihreät pavut jäisinä. Keitä hieman poristen 20 min, niin että pavut ovat pehmeitä. Anna kastikkeen vetäytyä hetki ja tarjoa riisin tai perunoiden kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti