lauantai 30. maaliskuuta 2013

Tomaattibroileri

Tomaattibroileri lisäkkeenä riisi. Se on nopea valmistaa. Marinadin tekemisessä menee 5 minuuttia ja sitten myöhemmin broilerin paistamisessa ja riisin keittämisessä n. 10 min. Marinadin voi tehdä jo edellisenä päivänä ja laittaa jääkaappiin, mutta parikin tuntia marinointia voi riittää.






1 rs         broilerin rintafileitä
500 g      paseerattua tomaattia
(1 dl       ruokakermaa)
4 kpl      valkosipulinkynsiä
1-2 rkl    oreganoa tai pizzamaustetta
4 rkl       (touch of taste) kanafondia
2 tl         sokeria
1 tl         suolaa
              riisiä+vettä+suolaa
1 rkl      öljyä
2 1/2 dl vettä

Vaihe 1

Tee marinadi kastikekattilaan. Laita sinne paseerattu tomaatti, (ruokakerma), siivutut valkosipulinkynnet, oregano tai pizzamauste, kanafondi, sokeri ja suola. Sekoita ja upota kanafileet marinadiin. Laita kansi päälle ja vie jääkaappiin marinoitumaan yöksi tai pariksi tunniksi.

Vaihe 2

Laita sopivasti riisiä kiehumaan 1 osa riisiä + 2 osaa vettä ja hieman suolaa pussin ohjeen mukaan. Laita paistinpannu kuumenemaan ja laita siihen öljyä. Kun paistinpannu tarpeeksi kuuma laita fileet paistumaan. Paista niitä 4-5 min kummaltakin puolelta. Kääntely onnistuu helposti haarukalla. Laita samalla marinadi liemi lämpenemään levylle. Siitä tulee kastike. Tarkkaile riisiä, kun lähes kaikki vesi on imeytynyt riisiin, niin se on valmista.

Vaihe 3

Kun broilerin fileet ovat valmiit nosta ne kannelliseen uunivuokaan tai kastikekattilaan. Huuhdo paistinpannu vedellä ja lisää vesi kastikkeen sekaan. Keitä kastiketta hiukan. Riittää jo, että se hiukan poreilee. Kun lähes kaikki vesi on imeytynyt riisiin, niin se on valmista. Ruoka on valmista nautittavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti