sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Porkkanaleivos

Porkkanaleivokset kahdella erilaisella kuorrutteella. Itse käytin tuorejuusto-rahka kuorrutetta, mutta suosittelen tomusokeri-voi kuorrutetta, niin saa samanlaisia kuin lähikahvilassa olevat porkkanaleivokset.






300 g         margariinia tai suolatonta voita
6 kpl          kananmunia
4 dl            fariinisokeria
2 dl            sokeria
6 dl            vehnäjauhoja
4 tl             leivinjauhetta
4 tl            kanelia
2 tl            ruokasoodaa
1 tl            kardemummaa
2 tl            inkivääriä
9 dl          hienoa porkkanaraastetta
(1 prk       ananasmurskaa)


Kuorrutus 1

n. 5 dl      tomusokeria
70 g         margariinia tai suolatonta voita
4 rkl        maitoa 
2 tl          vanilliinisokeria
hieman   mantelirouhetta


Kuorrutus 2

200 g         maustamatonta tuorejuustoa
250 g         rahkaa
2 dl            tomusokeria
1 1/2 rkl    sitruunamehua
hieman      mantelirouhetta

Vaihe 1

Sulata margariini ja sekoita keskenään kulhossa vehnäjauho, leivinjauhe, kaneli, ruokasooda, kardemumma ja inkivääri. Lisää toiseen kulhoon kananmunat ja sokerit ja vatkaa ne vatkaimella vaahdoksi. Lisää jauhoja ja margariinia vuorotellen kananmuna seokseen aina välillä kevyesti sekoitellen.

Vaihe 2

Raasta porkkanat ja lisää porkkanaraaste desi kerrallaan välillä sekoitellen. (Lisää ananasmurska ja sekoita.)

Vaihe 3

Kaada syvälle pellille leivinpaperin päälle ja tasoittele. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 30 min. Jäähdytä noin 2 tuntia, jonka jälkeen voit lisätä kuorrutuksen.

Vaihe 4

Kuorrutus 1: Vaahdota rasva ja lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Levittele lastalla kakkupohjan päälle ja koristele mantelirouheella. Anna kuorrutuksen hiukan kuivahtaa ja leikkaa paloiksi ja nauti.

Kuorrutus 2: Sekoita tuorejuusto ja rahka kulhossa vatkaimella ja lisää tomusokeria puoli desiä kerrallaan ja sekoita. Lisää lopuksi sitruunamehu 1/2 rkl:kin voi riittää. Levitä kuorrute kakkupohjan päälle ja koristele mantelirouheella. Tämän kuorrutteen pitää seisoa hiukan kauemmin ehkä yön yli, että se kuivahtaa. Leikkaa paloiksi ja nauti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti