sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Porkkanaleivos

Porkkanakakku kahdella erillaisella kuorrutuksella.
 
 





300 g         margariinia tai suolatonta voita
6 kpl          kananmunia
4 dl            fariinisokeria
2 dl            sokeria
6 dl            vehnäjauhoja
4 tl             leivinjauhetta
4 tl            kanelia
2 tl            ruokasoodaa
1 tl            kardemummaa
2 tl            inkivääriä
9 dl          hienoa porkkanaraastetta
(1 prk       ananasmurskaa)


Kuorrutus 1

200 g         maustamatonta tuorejuustoa
250 g         rahkaa
4 1/2 dl     tomusokeria tai 3 dl tavallista sokeria
1 1/2 rkl    sitruunamehua
hieman      mantelirouhetta
 
Kuorrutus 2
 
150 g        voita
500 g        tuorejuustoa
4 1/2 dl     tomusokeria tai  3 dl tavallista sokeria
1 1/2 rkl    sitruunamehua 
 
 

Vaihe 1

Sulata margariini ja sekoita keskenään kulhossa vehnäjauho, leivinjauhe, kaneli, ruokasooda, kardemumma ja inkivääri. Lisää toiseen kulhoon kananmunat ja sokerit ja vatkaa ne vatkaimella vaahdoksi. Lisää jauhoja ja margariinia vuorotellen kananmuna seokseen aina välillä kevyesti sekoitellen.

Vaihe 2

Raasta porkkanat ja lisää porkkanaraaste desi kerrallaan välillä sekoitellen. (Lisää ananasmurska ja sekoita.)

Vaihe 3

Kaada syvälle pellille leivinpaperin päälle ja tasoittele. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 30 min. Jäähdytä noin 2 tuntia, jonka jälkeen voit lisätä kuorrutuksen.

Vaihe 4

Kuorrutus : Sekoita tuorejuusto ja rahka kulhossa vatkaimella ja lisää tomusokeria puoli desiä kerrallaan ja sekoita. Lisää lopuksi sitruunamehu 1/2 rkl:kin voi riittää. Levitä kuorrute kakkupohjan päälle ja koristele mantelirouheella. Tämän kuorrutteen pitää seisoa hiukan kauemmin ehkä yön yli, että se kuivahtaa. Leikkaa paloiksi ja nauti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti