perjantai 22. maaliskuuta 2013

Porsaankyljys pihvi

Leivitetty porsaankyljys pihvi muusin kera. Marinoin pihviä grillauskastikkeella pari tuntia jääkaapissa. Onnistuu se ilman marinointiakin. Nuijin pihvit leveämmiksi ja ohuemmiksi lihanuijalla.







1 rs          porsaankyljyksiä (4 kpl)
1/2 dl       korppujauhoja
1/2 dl       vehnäjauhoja
1 tl           suolaa
1 tl           paprikajauhetta
1/2 tl        mustaapippuria
1 kpl        kananmuna
1 rkl        öljyä

Vaihe 1

Nuiji kyljykset lihanuijalla. Halutessasi voit ne sitten marinoida jääkaapissa jollakin grillauskastikkeella.

Vaihe 2

Sekoita leivitysjauho korppujauhoista, vehnäjauhoista, suolasta, paprikajauheesta ja mustapippurista ja laita lautaselle. Laita toiselle lautaselle sekoitettu kananmuna. Laita paistinpannu kuumenemaan ja laita kuumalle paistinpannulle öljyä.

Vaihe 3

Leivitä pihvit ensin kananmunassa molemmin puolin ja sitten jauhoissa ja laita paistumaan. Kääntele pihvejä 30 s välein yhteensä 10 minuuttia molemmalta puolelta.

Vaihe 4

Anna pihvien vetäytyä hieman ennen syömistä. Voit laittaa ne uunivuokaan 180 asteeseen, jos niitä tarvitsee pitää lämpiminä.


MUUSI


12-14 kpl  perunoita
50 g          voita
3-4 dl        maitoa
(1 dl          ruokakermaa)
1 tl            suolaa
(1 kpl        munankeltuainen)

Vaihe 1

Kuori ja keitä perunat n. 30 min. Sulata kattilassa voi ja lisää maito ja kerma. Sammuta levy ja jätä levylle, niin että voi pysyy sulana.

Vaihe 2

Muusaa perunat perunapuntalla tms. lisää suola ja hieman voi-maito seosta. Sekoita vatkaimella vähitellen lisäten voi-maito seosta. (Lopuksi lisää kananmunankeltuainen ja sekoita vatkaimella tasaiseksi. Muusi on valmista nautittavaksi herkullisten ja suussa sulavien pihvien kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti