keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Lindströmin mureke

Lindströmin mureke muusin kera. Muusin kanssa voi syödä myös uunissa paistettua makkaraa tai pannulla paistettuja veri- tai pinaattiohukaisia tms.






400 g           jauhelihaa
1 dl              korppujauhoa
2 dl              kermaviiliä
(1 dl            ruokakermaa)
1 kpl           sipuli
2 kpl           kananmunaa
1/2 prk        punajuurikuutioita (190 g)
1 tl              suolaa
1 kpl           valkosipulin kynsiä
1/2 tl           valkopippuria
1/2 tl           maustepippuria
1 tl              paprikajauhetta
(3 rkl          kapriksia)

Vaihe 1

Sekoita kermaviili, kerma ja korppujauhot muovikulhossa. Anna jauhojen hieman turvota. Lisää munat, suola, hienonnettu valkosipuli, valkopippuri, maustepippuri, paprikajauhe ja hienonnettu sipuli (Sipulin voi kuullottaa öljyssä pannulla.). 

Vaihe 2

Paloittele jauhelihapötkö kaupan rasiassa ja kaada kulhoon. Lisää myös punajuurikuutiot. Sekoita tasaiseksi ja laita uunivuokaan. Paista 200 asteessa n. 50 min.

Muusi

 

12-14 kpl  perunoita
50 g          voita
1 tl            suolaa
3-4 dl       maitoa
(1 dl         ruokakermaa)
1-2 kpl     munankeltuaisia

Vaihe 1

Kuori ja keitä perunoita n. 30 min. Sulata voi kasarissa ja lisää maito (ja kerma) sammuta levy ja jätä levylle, niin että voi pysyy sulana.

Vaihe 2

Kun perunat ovat kypsiä, kaada keitinvesi pois. Survo perunat soseeksi perunapuntalla tms. ja lisää suola. Lisää hieman maitoseosta ja vatkaa vatkaimella vähitellen lisäten maitoseosta. Lisää lopuksi munankeltuaiset ja vatkaa muusi hyvin tasaiseksi. Nauti pehmeästä ja maukkaasta muusista murekkeen tms. kera.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti