perjantai 8. maaliskuuta 2013

Tom Gha Kai

Thaimaalainen kanakeitto, jota suomalaiset thaimaan matkaajat ilmeisesti popsivat mielellään thaimaassa. Itsellä ei nälkä oikein meinannut lähteä perusversiolla, joten suosittelen lisäämään sekaan perunoita tai syömään keiton kastikkeena riisin tai perunoiden kera. Thaimaalaiset käyttävät paljon kalakastiketta suolan sijaan, mutta meidän perheessä kalakastikkeelle nyrpistetään vähän nenää, joten korvasin sen suolalla. Galangan, osterikastikkeen ja sitruunaruohon saat http://www.siam-house.fi 
Kaffir lime lehtiä saa täältä http://www.theasiancookshop.co.uk/thai-kaffir-lime-leaf-dried-kaffir-lime-leaves-50g-4785-p.asp






1 rs        broilerinfilee suikaleita
1 rkl       öljyä
1 rs        kirsikkatomaatteja
1 prk      herkkusieniä
2 kpl      porkkanaa
1 kpl      lime
1 prk      kookosmaitoa
2 1/2 rkl kalakastiketta tai 1 tl suolaa
6 dl        vettä
(2 tl       kuivattua sitruunatruohoa)
(1 tl       jauhettua korianteria
(1 tl       kuivattua basilikaa)
(hieman  perunoita)

Seuraavat ainekset voi korvata valmiilla Santa Maria Tom Kha -mausteseoksella.

5 cm     galangal-juurta
1 kpl     chili
3-4 kpl kaffir limen lehtiä

Vaihe 1

Lisää paistinpannulle öljy. Laita broilerinsuikaleet paistumaan. Halkaise chili ja ota puolet siemenistä pois (Jos haluat tulista jätä kaikki siemenet) ja silppua chili pannulle. Raasta myös galangal juuri sekaan. Palottele porkkanat ja laita paistinpannulle. Laita paistinpannuun myös herkkusienet. Paista broilerinsuikaleita, niin että ne hieman ruskistuvat.

Vaihe 2

Laita  kattilaan kookosmaito ja paistinpannun seos. Lisää vesi, kaffir limen lehdet ja kalakastike tai suola (Tässä vaiheessa lisätään Tom Kha mausteseos, jos käytät sitä. Nuiji sitruunaruoho silpuksi pussissa vasaralla tms. ja laita sekaan Laita myös korianteri ja basilika.). Lisää tässä vaiheessa myös paloitellut perunat, jos käytät niitä.

Vaihe 3

Keitä poreillen 15 min tai niin kauan kuin perunat vaativat pehmetäkseen. Lisää limen mehu ja ihan lopussa kirsikkatomaatit. Ne vain lämmitetään, sillä niiden pitää syödessä rouskua hampaissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti