keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Lihapullakastike tomaatilla

Lihapullakastike. Kastiketta tulee aika paljon, niin että 3 L kattila riittää sopivasti, jos on käytössä pienempi kattila niin voi puolittaa ohjeen. Timjamin voi jättää pois, jos ei pidä timjamin mausta. Tulee hyvää muutenkin.






2 rs          lihapullia
1 rkl        öljyä
3-4 kpl    sipuleita
3 kpl       valkosipulinkynsiä
1 kg        paseerattua tomaattia
1 prk       kermaa
1 1/2 kpl lihaliemikuutioita
2 tl          basilikaa
2 tl          persiljaa
1 tl          mustaapippuria
(1 tl         timjamia)

Vaihe 1

Paista hienonnetut sipulit, siivutut valkosipulinkynnet ja kokonaiset lihapullat öljyssä paistinpannulla, niin että sipuli kullottuu.

Vaihe 2

Samalla laita kastikekattilaan paseerattu tomaatti, kerma, lihaliemikuutiot, basilika ja mustapippuri (+ timjami jos haluat). Kaada lopuksi paistinpannun seos kastikekattilaan ja sekoita.

Vaihe 3

Keitä kastiketta n. 15 min ja anna sitten hiukan jäähtyä ja tarjoile perunoiden kanssa. Nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti