lauantai 23. maaliskuuta 2013

Jauhelihamuusi

Jauhelihamuusi. Sain tätä ala-asteella ja muistui tuossa mieleen, niin pitihän sitä valmistaa itsekin.





Jauheliha

400 g          jauhelihaa
1 rkl           öljyä
1/2 tl          mustaapippuria
1/2 tl          suolaa

Muusi

24 kpl       perunoita
2 tl            suolaa
100 g        voita
4-6 dl       maitoa
(2 dl         ruokakermaa)

Vaihe 1

Kuori perunat ja laita kiehumaan. Paista jauhelihaa öljyssä. Lisää mustapippuri ja suola ja ruskista jauheliha. Sammuta levy ja jätä levylle höyryämään, että jauhelihan neste hiukan höyrystyy pois.

Vaihe 2

Sulata voi kasarissa ja lisää (kerma, jos käytät) ja maito. Sammuta levy ja jätä levylle lämpenemään, niin että voi pysyy sulana.

Vaihe 3

Kun perunat kypsiä (n. 30 min) kaada keitinvesi pois ja muusaa perunat perunapuntalla tms. Lisää suola muusiin ja lisää hieman voi-maito seosta. Sekoita vatkaimella vähitellen lisäten voi-maito seosta. 

Vaihe 4

Lisää lopuksi muusiin jauheliha ja sekoita hyvin vatkaimella. Se on syötävää näinkin, mutta suosittelen, että laitat sen vielä uunivuokaan ja paistat jauhelihamuusia uunissa 200 asteessa n. 20 min. Tarvitaan aika iso uunivuoka. Kuvasta näet millainen oli käytössä. Kun otat jauhelihamuusin pois uunista, niin se on heti valmista syötäväksi, vaikka ketsupin kanssa.


 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti