keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Kassler paisti

Porsaan kassler paisti uunissa. Paisti haudutetaan valkoviinissä porkkana ja sipuli suikaleiden ympäröimänä. Lisänä paistoliemestä tehty ruskea kastike.



1 kg          marinoitua kassler paistia
4 kpl        valkosipulinkynsiä
1/2 tl        mustapippuria
2 tl           oreganoa
1/2 tl        timjamia
1/2 tl        minttua
2 dl          valkoviiniä
2 rkl        sitruunamehua
5-6 kpl    porkkanoita
1 kpl       sipulia
hieman   suolaa

Ruskea kastike

4 rkl       öljyä
6 rkl       vehnäjauhoa
6 dl        vettä
1/4 tl      mustaapippuria
1/4 tl      valkopippuria
1 kpl      lihaliemikuutioita

Vaihe 1

Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen. Laita kassler paisti suureen uunivuokaan tai pataan. Leikkaa valkosipuli ohuiksi siivuiksi. Tee terävällä puukolla reikiä paistin pintaan ja ujuta puukon avulla valkosipuli kynnen siivu reikään. Näin saat käytettyä noin kaksi kynttä. Heitä loput valkosipulin siivut astian pohjalle. Ripistä paistin pinnalle mustapippuria ja hieman suolaa. Tee oreganosta, timjamista ja mintusta mausteseos pienessä astiassa ja ripistele paistin pinnalle.

Vaihe 2

Suikaloi porkkanat ja laita ne paistin ympärille. Siivuta sipuli ja laita porkkanoiden ja paistin päälle. Kaada porkkanoiden päälle valkoviini ja sitten paistin päälle sitruunamehu.

Vaihe 3

Ota vuokaa hiukan isompi leivinpaperin pala ja kastele se vedellä. Laita leivinpaperi vuoan reunojen sisään sopivasti, että pysyy paikallaan. Työnnä paistomittari paistiin, niin että näet sen uunin luukusta ja laita paisti uuniin alatasolle.

Vaihe 4

Paistia paistetaan uunissa 180 asteessa kunnes lämpö saavuttaa 88 astetta eli noin tunti. Jos on kiire syömään, niin voit jo nyt ottaa paistin pois, mutta mureampaa paistia tulee, jos jatkat paistamista. Alenna lämpö 125 asteeseen. Paista paistia n. 2-3 tuntia. Tässä lämpötilassa rasva ja sidekalvot sulavat ja porsaan kassler paistista tulee mureinta. Voit jossain vaiheessa repiä leivinpaperin pois ja antaa paistua lisää. Sekoittele myös porkkanoita lusikalla. Jos paisti ei ole ruskistunut voit paistaa lisää 205 asteessa paistia 20-30 minuuttia, jolloin pinta saa kauniin ruskean värin.

Vaihe 5

Ota paisti pois uunista ja nosta paisti lautaselle. Se onnistuu nostamalla paistia lämpömittarista. Voit laittaa paistin ympärille halutessasi alumiinifoliota. Kauho reikäkauhalla porkkanat ja sipulit pieneen kattilaan. Aloita ruskean kastikkeen tekeminen. Laita paistinpannulle öljyä ja sekoita vehnäjauhot sekaan. Ruskista jauhot ja kaada paistin paistoastiasta liemi pannulle. Lisää mustapippuri, valkopippuri ja kaada kastike kastikekattilaan. Huuhdo paistoastia vedellä ja kaada kastikkeen sekaan. Lisää lihaliemikuutio. Keitä kastiketta n. 15 min. Nauti murea kassler paisti maukkaan ruskean kastikkeen ja pehmeiden perunoiden kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti