keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Karjalanpaisti

Perinteinen karjalanpaisti. Itse valmistin sen levyllä kattilassa, mutta perinteisesti se valmistetaan padassa uunissa. Padassa voi tulla jonkunlaista, mutta kattilassa tehtyä maistaneena voin sanoa, että karjalanpaisti näin valmistettuna on aika köyhän makuista. Jos löydät lihaa, jossa on luut mukana ja laitat ne mukaan keittymään, niin voit jo saada jonkunlaista karjalanpaistia. Enpä tiedä. Kaikki muut ohjeeni ovat sen verran maukkaita, että taitaa jäädä omalta kohdalta ensimmäiseksi ja viimeiseksi kerraksi valmistaa karjalanpaistia. Pitihän sitä kuitenkin karjalanpaisti tänne saada, kun keräilen kaikenlaisia kastikkeita blogiini.



1 rs           karjalanpaistilihoja (n.600-800 g)
1 rkl         öljyä
2 kpl         sipulia
2-3 kpl     porkkanaa
1 1/2 tl     suolaa
10 kpl      maustepippureita
1 l            vettä
1-2 kpl     laakerinlehtiä

Vaihe 1

Laita öljy paistinpannulle. Laita karjalanpaistilihat ja siivuttu sipuli sinne myös. Paista kunnes karjalanpaistilihat ovat ruskistuneet.

Vaihe 2

Paloittele samalla porkkanat ja lisää kastikekattilaan tai pataan. Lisää paistinpannu seos. Lisää vesi, niin että lihat peittyvät ja osa jää hiukan pinnalle. Lisää maustepippurit,  suola ja laakerinlehdet.

Vaihe 3

Keitä kattilassa 2-3 tuntia tai kypsennä uunissa 175 asteessa 2-3 tuntia. Voit välillä sekoitella pataa, niin että kaikki lihapalat saavat hiukan väriä. Lisää vettä tarvittaessa. Voit peittää padan loppuvaiheessa kannella. Tarjoa perunoiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti