tiistai 8. elokuuta 2023

Soijamakaronilaatikko

 Makaronilaatikko soijasta. Olin sen verran jo laittanut soijaruokia, että olin oppinut paljonko soija imee vettä. 3 dl soijarouhetta imee noin 4 dl vettä. Sitten kun laitoin 1,5 dl erilaisia kastikkeita siihen, niin piti laskea paljonko niiden lisäksi ensin täytyy laittaa vettä, että kastikkeetkin vielä mahtuvat imeytymään soijaan. Ajattelin tässä makaronilaatikossa niin, että kastikkeidenkin täytyy imeytyä soijaan sen sijaan, että ois lorauttanut ne munamaidon sekaan. Näin pelkästään ehkä soija maistuisi lihalta ja makaronit makaronilta. Mulla oli jotain bbq marinadia ja laitoin sitä reseptissä mainittujen lisäksi vielä 4 rkl, mutta kyllä tämä pitäisi ihan reseptilläkin onnistua, koska tärkein kastike kuitenkin olisi tuo touch of taste vasikanfondi.

Aineet:

400 g    makaronia
1 rkl     oliiviöljyä
2 kpl    sipuleita
4 dl      soijarouhetta
4 dl      vettä
2 tl      basilikaa
2 tl      timjamia
mustapippuria
2 rkl    soijakastiketta
2 rkl    osterikastiketta
2 rkl    touch of taste vasikanfondia
hieman korppujauhoa

Vaihe 1:

Laita makaronit kiehumaan veteen.

Vaihe 2:

Laita pannulle öljy ja lisää silputut sipulit. Kuullota sipuli ja lisää soijarouhe. Ala lisäämään vettä hiukan kerrallaan, niin että rouhe kerkeää imemään veden. Voit samantien lisätä myös basilikan, timjamin ja sitten mustapippuria maun mukaan. Kun vesi lisätty, niin lisää kastikkeet yksi kerrallaan aina sekoittaen kastikkeen erikseen soijarouheeseen. Lisää vielä lopuksi vasikanfondi ja sekoita. Satsia voinee pari minuuttia vielä paistaa.

Vaihe 3:

Olet tässä vaiheessa jo varmaankin valuttanut veden pois makaronista siivilässä, niin sitten sen saa laittaakin jo uunivuokaan. Lisää sitten soijamössö ja sekoita, niin että näyttää mukavalta. Sitten vielä päälle korppujauhoa. Jotkuthan toki laittaa juustoakin, mutta mitäs siihen nyt ylimääräisia kaloreita laittamaan, vaan koitetaan korppujauhoilla tehdä siihen kiva kuori pinnalle. Koitin kattoa miten makaronilaatikko paistetaan K-ruoasta, mutta eihän sitä silleen näköjään tehdä. Ei tullu kunnon kuorta makaronilaatikon pinnalle. Niinpä minä nyt tässä keksin paremman tavan paistaa makaronilaatikko, että siihen saisi edes jonkinlaisen kuorena. Laitetaan makaronilaatikko _keskitasolle 200 asteen_ uuniin, niin katotaan josko siihen sitten tulisi jo vähän makoisaa kuorta päälle. Teenpä itsekin niin ensi kerralla. :S

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti