torstai 17. elokuuta 2023

Makkara carbonara

 Carbonara tehdään ilmeisesti tagliatelle pastasta, mutta minulla nyt oli tavallista makaronia. Sitten carbonarassa kuuluisi ilmeisesti käyttää pekonia tai vähintäänkin kinkkusuikaleita, mutta tää onki makkara carbonara, niin siihen tulee makkaraa. :D Juustokin oli vähän tavallisempaa Goudaa, mitä käytin. Periaatteessa tämä resepti oli jossain tv-kokkiohjelmassa ihan tämmönen, mutta en nyt tiiä sanottiinko sitä siinä carbonaraksi. Täähän on joku makkaramakaroni resepti. Kuitenkaan en suosittelis ihan tavallisia grillimakkaroita käyttämään makaronin kanssa. Grillimakkarat vaikka perunan kanssa, niin tulee parempaa. Tähän on käytetty HK:n raakamakkaroita. Ne pysty silleen murustamaan käsin, niin että lopputulos oli vähän jauhelihamainen. Parempi tekstuuri kuin pelkästään palotussa makkarassa. Mahdollisesti saman voi tehdä myös chorizo sekä salsiccia makkaroilla.

 


Aineet:

 
1:1 makkaraa ja makaronia
1 rkl    oliiviöljyä
1 kpl    sipuli
2 kpl    valkosipulinkynsi 
raakamakkaraa (tai chorizo tai salsiccia)
makaronia
mustapippuria
basilikaa
timjamia
suolaa
juustoa tai ketsuppia

Vaihe 1:

Vähän epämääräiset raaka-aineiden määrät, mutta laittaa silleen, että tuntuu sopivalta. Laitetaan pasta veteen kiehumaan. Laiteataan pannulle öljy sekä sipulit. Kuullotetaan. Yritetään murustaa makkaraa käsin. Kuoritaan ensin makkara ja sitten murustetaan. Lisätään makkara pannulle. Lisätään mausteita.

Vaihe 2:

Siivilöidään makaroni ja laitetaan pannulle niin paljon kuin mahtuu. Lämmitetään makaroni ja lisätään joko ketsuppia tai juustoa, jos lisää ketsuppia, niin voi yrittää käristää satsia pannulla pitempään, niin saa siihen lisää makua. Juusto vaan sulatetaan ja sekoitetaan ja lisätään suolaa tarpeen mukaan, niin sitten ruoka valmista. Juustoruoan voi koittaa syödä siltään, mutta jos on aivan pakko, niin laittaa ketsuppia. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti