perjantai 11. elokuuta 2023

Vanukas perusohje + kookosriisivanukas

 Tehdäänpä sitten  vanukkaan teolle tämmönen perusohje, jossa seossuhteet ja työtavat mainittu. Sitten vielä maustetaan vähän vanukasta ja tehdään kookosriisivanukas. Vähän niinkuin kaupan riisifrutti vielä, jos laittaa hilloa mukaan.


Aineet:

3 1/2 dl maitoa
1 kpl     kananmuna
2 rkl     maissitärkkelystä
1/2 dl   sokeria
1 tl       vanilliinisokeria
2 dl      kookoshiutaleita
2 dl      keitettyä riisiä

Vaihe 1:

Laitetaan maito lämpenemään kasariin. Visipilällä vispataan munan rakenne rikki ja lisätään maissitärkkelys ja vispataan. 

Vaihe 2:

Treenataan munaa ja kaadetaan sekaan hiukan lämmintä maitoa kokoajan vispaten. Kaadetaan sitten munaseos kattilaan vispaten. Lisätään sokeri ja vanilliinisokeria ja vispataan. Siinä kokoajan vispaten lämmitetään munamaitoseosta. Siitä pitäisi tulla sellaista paksuhkon kastikkeen tapaista. Sen jälkeen vanukas pois liedeltä. Sen kun jäähdyttäis, niin meillä olisi aika sakea vanukas siinä valmiina, mutta jatketaanpa vielä.

Vaihe 3:

Lisätään vanukkaaseen kookosrouhe sekä riisi ja vispataan. Nyt vanukas alkaa olla valmis ja sitä voi vaikka maistaa pikkulusikalla. Kun antaa vanukkaan seisoa, niin kookosrouhe maustaa sitä edelleen. Sen voi nyt annostella pikkuisiin tarjoiluastioihin, vaikka juomalaseihin taikka laittaa isompaan kulhoon, mistä sitä voi sitten jäähtyneenä annostella tarjoiluastioihin. Nauti! Varmaankin jäähtyneenä?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti