keskiviikko 9. elokuuta 2023

Ranskalaisten paisto uunissa + makkaraperunat

 En ole koskaan aikaisemmin paistanut ranskalaisia uunissa ja öljyssäkin vain muutaman kerran, niin nytpä rohkaisin mieleni ja yritin paistaa ranskalaisia uunissa. Jotta suola tarttuisi ranskalaisiin paiston jälkeen, niin ne pitää heti kaataa kulhoon ja ripistää suolat perään ja sitten lautanen kulhon päälle ja ravistaa kulhoa, niin että suola menisi joka paikkaan. Näin suola tarttuisi vielä paiston jälkeen hiukan kosteisiin ranskalaisiin. Paistoin ranskalaisia koko ajan uunin yläosassa ja kyllähän ne ihan hintsusti ruskistuivat jostakin. Makkaroista tulee jotenkin palaneita tjsp. jos ne paistaa uunissa niinpä lämmitin ne mikroaaltouunissa, niin että niistäkin tulisi hyviä. Satsista saa yhden annoksen makkaraperunoita. Laita enemmän, jos enemmän syöjiä.


Aineet:

250 g    ranskalaisia
1 kpl     makkara
hieman suolaa
hieman ketsuppia
(hieman kurkkusalaattia)

Vaihe 1:

Uuni lämpenemään 200 asteeseen. Paloitellaan makkara. Tehdään sellaisia kolmioita makkaran päästä veitsellä. Sitten ranskalisetsikin sokin uunipellille leivinpaperin päälle. Odotetaan, että uuni 200 asteinen ja laitetaan satsi uuniin. Paistetaan 25 min.

Vaihe 2:

Ranskalaiset pois uunista ja kaadetaan heti muovikulhoon ja ripistetään päälle suolaa. Lautanen kulhon päälle ja ravistetaan suola yltympäriinsä. Annetaan ranskalaisten hiukan vetäytyä lautasella ja laitetaan makkarat mikroaaltouuniin täydelle teholle 1 minuutin ajaksi. Makkarat vähän tarttuvat näin yhteen eli ne pitää sekoitella kulhossa lusikalla. Laita makkarat ja ranskalaiset lautaselle ja laita päälle ketsuppia. Jos on kurkkusalaattia, niin laita sitäkin vähän lautaselle. Nauti itse tekemästäsi grilliateriasta, joka hiukan terveellisempi kuin grillistä saatu ateria, koska ranskalaiset on paistettu uunissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti