perjantai 18. elokuuta 2023

Pippurikastike + muu grilletti

Olin halunnut tehdä pippurikastiketta jo pienen tovin, niin sitten tulin hankkineeksi muu grillettejä, kasvisruokaa, kun olen oppinut tekemään siitä hyvää voitelemalla sen touch of taste vasikanfondilla. Huomasin kaupassa, että sitä olisi myös härkä ja riistafondia kaupassa. Niilläkin voisi saada eri makuja aikaiseksi pihviin yms. Muu grillettien sijalla voi yrittää käyttää tekemiäni soijahampurilaispihvejä. Niilläkin voisi saada hyvää aikaiseksi, mutta olihan nämä muu grilletit ihan pihvin makusia. Tätä tehdessäni kokeilin kirpputorilta ostamaani maustemyllyä, mutta sehän meni rikki. Laitoin sitten pippurit kokonaisina kastikkeeseen. Siinä piti sitten syödessä noukkia ne pois ruoan päältä, ettei tulis purreeksi niitä. Kaupassakaan ei ollut näitä pippureita rouheena. Olis se vaan toimiva maustemylly kuitenkin ihan eetvarttia. Pippurikastikkeesta tuli tosi hyvänmakuinen. Käytin maitoa kerman korvikkeena, kun unohdin ostaa kermaa. Grilletit oli tosi rasvasia. Pannulle tuli kunnon liemi, kun grilletit paistoi. Laitoin sen kastikkeeseen.

Aineet:

Pihvi

1 rkl     oliiviöljyä
1 pkt    muu grillettejä
hieman touch of taste vasikanfondia
hieman Xtra grillimaustetta

Pippurikastike

liemi grilleteistä
5 dl    vettä
1 kpl  lihaliemikuutio
2 tl    roseepippuria
2 tl    viherpippuria
2 tl    mustapippuria
2 dl   maitoa tai kermaa
1 dl   maizena ruskea suuruste

Vaihe 1:

Paistetaan grilletit. Öljy pannulle sitten grilletit perään. Voidellaan pullasudilla pihvit vasikanfondilla ja ripistetään grillimaustetta päälle. Käännetään pihvit ja toistetaan käsittely. Paistetaan grillettejä 2 min per puoli.

Vaihe 2:

Tehdään pippurikastike. Pannule jäi grillettien jälkeen hyvä liemi. Kaadetaan hieman vettä pannulle ja lastalla sekoitellaan vettä pannulla, että saataisiin liemi mukaan. Kaadetaan neste kasariin. Kaadetaan loput vedet pannulle ja toistetaan käsittely ja sitten neste kasariin. Aletaan keittelemään kasarissa olevaa kastiketta. Lisätään siihen hienonnetut pippurit. Hätätapauksessa voi laittaa kokonaisinakin, mutta sitten tulee ruokaan paljon pippureita kerättäväksi. Lisää maito tai kerma. Lisätään suuruste sekoitellen. Annetaan keittyä n. 10 min.
Pihvit tässä vaiheessa jo jäähtyneitä, joten eiku pihvit mikroon ja lisäkkeeksi perunaa ja kastiketta päälle. Eikun nauttimaan!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti