perjantai 11. elokuuta 2023

Karamellisointi perusohje + karamellisoitu banaani + liekitetty banaani

 Näin teeveessä, kun banaania liekitettiin, niin ajattelin, että toihan vois olla jotain jota kokeilis. Ihan perus karamellisoinnilla kuitenkin tein, että jätettiin se liekittäminen pois, mutta tokihan senkin voisi sitten tehdä, jos sillä päällä ollaan. Kun mulla oli tuossa nyt muutama sellanen ruoanlaittamisen perusohjeen tapanen, niin ajattelin tehdä tästä sellasen karamellisoinnin perusohjeen, jota soveltamalla sitten melkeen mikä vaan karamellisointi onnistus. Ohjeella karamellisoi kevyesti pannun pohjallisen tavaraa. Voinee olla vähän kukkurakin ehkä. Tää onnistuu, niin nopeasti, niin että jos tiedät mitä oot tekemässä, niin tämän voi tehdä samalla, lun ruokavieraat lopettelee pääruokaa, niin sitten ois jo kymmenessä minuutissa jälkiruoka valmiina. Liekityksen voi tehdä sitten vaikka pöydän vieressä ohjelmanumerona.


Aineet:

1 dl    sokeri
50 g   voi
3 kpl  banaaneita
(syttyvää alkoholia)

Vaihe 1:

Laitetaan boforttia levyyn sen verran, että voi polttaa sillä tavaraa pohjaan ja laitetaan sokeri pannulle. Vähän heilutetaan pannua, niin että sokeri jakaantuu tasaisesti pannun alalle. Kohta laitetaan levy keskilämmölle, jolla sitten yritetään ruskistaa sokeria. Tässä samalla kuoritaan banaanit ja laitetaan ne puoliks. Sitten halkaistaan ne niin päin, että ne saa tasaisesti pannulle paistumaan. Sitten kun melkein kaikki sokeri on sulanut, niin lisätään voi pannulle ja levitellään se yltympäriinsä. Vielä heilautetaan pannua vähäsen. Annetaan hetki paistua.

Vaihe 2:

Lisätään banaanit pannulle ja vähän niinkuin pihvejä (aattelin tälleen), niin paistetaan niitä 3 minuuttia puoli. Käännetään ja paistetaan toiselta puolelta. 

Vaihe 3:

Jos tahdot liekittää, niin tässä kohdassa sitten se. Pannulle vähän alkoholia ja sytytetään palamaan. Älä kuitenkaan tuulettimen alla, vaan jossakin huonetilassa. Mites palovaroitin? Anna palaa, niin että sammuu.

Vaihe 4:

Sitten pannu pois liedeltä ja öysätään banaanit tarjoilukulhoon. Tarjoillaan lämpimänä. Lisäksi voi laittaa jokaiseen annokseen pallon jäätelöä. Tää ois just se paikka mihin pitäs se jäätelökauha pitää ostaa meilkein. Nauti jälkiruokana! Kahvikin käy kylkeen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti