perjantai 9. kesäkuuta 2023

Vaniljapiirakka

 Minusta pullien päällä on aina joskus ollut mukavan makuista vaniljaa niinkuin esim. vaniljawiineri. Ajattelin sitten tehdä itse vaniljapiirasta pellillä.


Aineet:

Vaniljakastike:

6 dl maitoa
2 kpl munankeltuainen
6 rkl sokeria
2 1/2 rkl perunajauhoa
3 rkl vanilliinisokeria

Piirakka:

4 kpl kananmunia
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhetta
100 g voita
1 dl maitoa
 
Päälle: mansikkahilloa

Vaihe 1:

Tee ensin vaniljakastike pienessä kattilassa mielellään teflonisessa. Laita kattilaan maito, munankeltuaiset, sokeri sekä perunajauho. Lämmitä kattilaa levyllä sekoitellen kunnes se paksunee. Kastike paksunee vielä lisää jäähtyessään. Anna kastikkeen jäähtyä.

Vaihe 2:

Lisää jäähtyneeseen kastikkeeseen vanilliinisokeri sekä sekoita. Jos vanilliinisokerin lisää kuumaan kastikkeeseen, niin siitä tulee helposti kitkerää.

Vaihe 3:

Laita uuni 200 asteeseen. Tee piirakka. Laita kulhoon munat ja sokeri. Laita toiseen kulhoon voi ja sulata mikroaaltouunissa. Laita kolmanteen kulhoon vehnäjauho sekä leivinjauhe. Sekoita munat ja sokeri vatkaimella.

Vaihe 4:

Lisää vaiheittain ensin munaseokseen jauhoja, sitten voisulaa, maitoa välillä nostellen taikinalastalla, niin että saat muutamassa erässä aineet käytettyä. Mieluiten niin, että säästät viimeiseksi voisulaa sekä maitoa kulhoon laitettavaksi.

Vaihe 5:

Kaada uunipellille leivinpaperin päälle taikina sekä levittele se lastalla koko pellin alalle. Laita piiras uuniin 10 minuutiksi. Ota se pois uunista ja lisää piiraan päälle vaniljakastike lastalla levittäen. Sitten takaisin uuniin 15 minuutiksi.

Vaihe 6:

Anna piirakan jäähtyä. Parempaa jäähtyneenä. Leikkaa myös jäähtyneenä. Laita piirakkapalan päälle mansikkahilloa ja tarjoa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti