sunnuntai 18. kesäkuuta 2023

Itsetehty viili kermakuorella

Olin ennenkin tehnyt viiliä itse, mutta olin sitten ajatellut, että mitenkähän siihen saisi sen kermakuoren. Ei se ainakaan käytetystä kevyt maidosta siihen tullut. Niinpä tein, niin että laitoin viileihin vielä kuohukermaa. Kerma nousikin heti pinnalle viilipurkeissa antaen luottamusta siihen, että reseptini onnistuisi. Kannellisiin pakastepurkkeihin annostelu helpottaa niiden pinoamista jääkaappiin säilöön.


Aineet:

1 l      maitoa
200 g viiliä
2 dl    kuohukermaa
5 kpl  pakastepurkkeja kansineen 
 

Vaihe 1:

Annostellaan viili viiteen annokseen eri pakastepurkkeihin. Kaadetaan jokaiseen 2 dl maitoa päälle. Sekoitetaan viili ja maito sekaisin jokaisessa pakastepurkissa. Annostellaan jokaiseen pakastepurkkiin ruokalusikka kermaa kaataen ympäri purkkia. Laitetaan pakastepurkkien kannet kiinni ja nostetaan ne jonnekin huonelämpöön valmistumaan 24 h ajaksi.

Vaihe 2:

Kun viilit ovat tekeytyneet 24 h, niin ne voi nostaa jääkaappiin jäähtymään. Ne voisivat olla jo jäähtyneinä valmiita syötäviksi, mutta odotin, että ne olivat olleet jääkaapissa vielä 6 h. 
 
Viileissä oli kermakansi, jota tavoittelin. Kaupan viilit tahtovat myös mennä sekaisin kauppapussissa, niin että ne vettyvät, mutta nämä itsetehdyt olivat pysyneet rauhassa, niin että niitä oli mukava syödä. Kermaa jäi 1,25 dl yli. Siitä saa varmaankin vielä kermavaahdon, että voi sitten laittaa lättyjen tai vohvelien päälle. Ei muuta kuin herkuttelemaan.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti