torstai 15. kesäkuuta 2023

Chorizobolognese

 Mulla oli sellanen tasalaitanen paistinpannu käytössä, johon mahtu paljon tavaraa niinpä tein ison satsin chorizonuudelitomaattibolognesea. Nuudeleiden sijasta voi käyttää spagettiakin, mutta mulla oli kaappi täynnä nuudeleita, niin käytin sitten niitä.


Aineet:

3 pkt chorizo makkaraa
4 pkt nuudeleita
1 sipuli
muutama valkosipulinkynsi
1 prk tomaattimurskaa
2 dl ruokakermaa
2 tl paprikajauhetta (savu jos tahtoo)
2 rkl maizenaa
1 rkl ruskeaa kastikejauhetta tai maizenaa
pyöräytys ketsuppia
mustapippuria

Vaihe 1:

Laitetaan nuudelit kiehumaan veteen kahessa erässä tai miten mahtuu 3 minuuttia per erä. Laitoin siivutut chorizot pannulle ilman mitään rasvaa, koska niissä itsessään on niin paljon rasvaa. Lisäsin silputun sipulin sekä siivutetun valkosipulin. Lisäsin paprikajauheen, että se saisi rasvassa kiehahtaa.

Vaihe 2:

Lisäsin tomaattimurskan ja sitten se pyöräytys ketsuppia. Se tehdään niin, että aloitetaan pannun reunasta ja kokoajan keskellepäin mennen ruutataan pannulle ketsuppia. Näin sain suolankin ruokaan. Pian siinä oli desilitrakin ketsuppia, jos jotenkin arvioisin. Sitten plöräytettiin sekaan kerma ja lisättiin mustapippuria runsas lähes pannunlevyinen heilautus. Maizenat sekä kastikejauheet sekoitetaan sekaan haarukalla tai lastalla.

Vaihe 3:

 Keitellään maizenaa sörsselissä 10-15 min, että se valmistuu ja lisätään keitetyt nuudelit. Sekoitetaan. Sitten voikin jo syödä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti