tiistai 27. kesäkuuta 2023

Etikka ice tea mocktail

Sininen mehukatti etikka mocktail oli jo aika hyvänmakuinen. Parasta mehukatti mehua, kun siihen oli mielestäni laitettu. Sen probleema vaan oli, että 1,5 litran hinnaksi tuli jotain 1,30 euroa, joka oli enemmän kuin Prisman Xtra appelsiini tai Xtra colan hinnan, joka nyt on ollut 1,19 euroa miinus 40 centin pantti eli 79 centtiä. En tässä laske mitään etikan hinnaksi, koska sitä tulee niin vähän. Mutta tokihan jotain sekin kustantaa. Nyt pitäisi siis löytää hyvänmakuinen juoma, joka hinnallaan pärjäisi Prisman Xtra limpsojen hinnalle. Tutkitaanpa teetä. Moccamasteriin kun laittaa täyden pannullisen saa 1,4 litraa 2 g tee-pussilla. Halpa tee maksaa n. 19,90 kg eli pussin hinnaksi tulee siis 3,98 centtiä eli 1,5 litran hinnaksi tulee 4,264 centtiä. Alkaa olla halvempaa kuin Xtra limpsa saati sitten mehukatti mehu. Ice tea:han on jo vanha hyväksi koettu juoma. Sitähän saa jopa kaupasta purkissa. Nyt kun makustelen sitä tässä niin se pärjää ihan limpsojen maulle. Nam nam että tuntuu hyvältä jäähdytettynä. Lämmin tee ei ole ollenkaan näin hyvää. Ice teetä saadakseen täytyy hiukan vaivautua eli pitää keittää teet ja sitten jäähdyttää se jääkaapissa. Mulla ei ainakaan maitopurkkien ja ketsuppipullojen jälkeen jää paljoakaan tilaa jääkaappiin millekään teepullolle, niinpä hankintalistalla olisi kunnollinen party cooler johon saisi juomat laitettua, jossa olisi vielä juomansekoitus tray. Lisäksi siitä saisi varmaan tilaa säilyttääkseen paistoöljyt limsapulloissa, niin että saisi tehtyä sokerimunkkeja tai paistettua ranskalaisia öljyssä. Ooh se party cooler on kyllä ihan must lisätäkseen jääkaappitilaa. :D Ei sitä tätä varten ihan kokonaista jääkaappia viiti hankkia.

Sitten niitä teitä kaupan hyllyllähän olisi vaikka minkälaisia. Valitse siis tie. :) Oliskohan se taivasta, jos saisi valita kaikenlaisia teitä käytettäväkseen. Sitten lisää vähän etikkaa, niin että juoma saa vähän luonnetta. Nyt keksin, että pitää saada teidät rakastamaan etikkaa, niinku ne alkoholinjuojat rakastaa sitä alkoholia, niin että maksavatkin itsensä ihan kipeeksi saadakseen sitä. Mitä jos me säästettäis hirveesti kun juotas etikkajuomaa, niin että riittäis rahat muuhunkin vielä kaupan päälle laihtuen hirveesti. Jotkut kun ovat keksineet väittää, että etikka laihduttaa. Pitää siis tehdä etikka ice tea mocktail. Eli nyt siis jäähdytettyä teetä party cooleriin, että saadaan helposti juomaa silloin kun halutaan pikkusen piristää itseämme. Ennen olen tykännyt maitokahvista parhaana juomana, mutta tuntuu, että tämä etikka ice tea mocktail alkaa jo aika hyvin pärjätä sen kanssa. Nuo jääpalatkin on sitten ihan must, että saadaan juomaan vähän luksusta.

Aineet:

1 rkl eli puolikas juomamitallinen etikkaa
lasillinen jääkaapissa jäähdytettyä teetä
2 kpl jääpaloja

Vaihe 1:

Keitetään pannullinen teetä kahvipannulla ja laitetaan pulloon jäähtymään party cooleriin. Kun tee jäähtynyt voidaan annostella lasiin etikka, lisätä lasillinen jäähtynyttä teetä ja 2 kpl jääpaloja. Sitten juomaan janojuomaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti