perjantai 30. kesäkuuta 2023

Etikka pina colada mocktail

 Tämän juoman valmistuksessa pitäisi ensin valmistaa kookosmaito tehosekoittimessa. Ensin laitetaan kookosmaito tehosekoittimeen ja pyöräytetään, niin että se on sekaisin. Kaadoin sitten tratin kautta kookosmaidon 0,25 L pulloon. Piti vähän pillillä tai ohuella piikillä tökkiä kookosmaito tratin läpi pulloon. Lopuksi huuhtelin sen vedellä perään. Periaatteessa laitoin pulloon vettä lisää, niin että sen voi ravistaa sekaisin, että siitä saisi juoksevampaa. Kai sen nyt vielä seuraavalla kerralla saisi pullosta esiin.

Sitten tehtiin tehosekoittimen kookosmaito jämiin annos pina colada mocktailia, jos tekee kahdelle, niin kannattaa tehdä molemmat annokset kerrallaan. Tämä olikin sitten niitä varsin maistuvia moctaileja. Tämä tehdään sitten vähän tilavampaan lasiin. Voi mitata paljonko lasiin mahtuu tavaraa ja vaikka lisätä kookosmaitoa vähän lisää 1-2 juomamittaa ja sitten vielä vaikka ananaslimpsaa 1 juomamitta.



Aineet:

1 rkl eli puolikas juomamitallinen etikkaa
2 rkl eli juomamitta kookosmaitoa
2 rkl eli juomamitta kylmää kahvia
1 tl    sokeria
2 rkl eli juomamitta rainbow citrus limpsaa
2 rkl eli juomamitta rainbow tonic limpsaa
4 rkl eli 2 juomamittaa rainbow ananaslimpsaa
1 kpl    sitruunarengas tai ananaslohko
1 kpl    kirsikka
2 kpl    jääpaloja
1 kpl    pilli
 

Vaihe 1:

Lisää tehosekoittimeen etikka. Jos tehosekoittimessa ei ole kookosmaidon jämiä jo ennestään, niin lisätään purkista tai pullosta sekoitettua kookosmaitoa. Lisätään kahvi, sokeri, citrus limpsa, tonic limpsa sekä ananaslimpsa. Pyöräytetään tehosekoittimella ainekset sekaisin. Kaadetaan suurehkoon lasiin.

Vaihe 2:

Koristelu. Lisätään lasin reunaan sitruunarengas tai ananaslohko tehden siihen viillon veitsellä. Tehdään pieni viilto kirsikkaan ja lisätään se lasin reunaan. Lisätään jääpalat. Lisätään pilli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti