perjantai 30. kesäkuuta 2023

Etikka sex on the beach mocktail

 Sex on the beach drinkissä oli sellainen efekti, että juoman väri vaihtui punaisesta keltaiseksi alhaalta ylöspäin mentäessä. Ajattelin saada efektin aikaan käyttämällä mansikkahilloa. Ainetta, joka ei kuulu alkuperäiseen juomaan, mutta varmaankin maistuu hyvältä. Alunperin juoma oli varsin keskinkertainen, mutta lisäsin siihen agavesiirappia, niin sain juomasta hyvän makuisen sitten se vielä paranee loppua kohden, kun siinä sai sitten haarukalla syödä 2 kpl persikanpuolikkaita ja lopuksi imaista loput mansikkahillosta lasin pohjalta.


Aineet:

2 rkl    mansikkahilloa 
1 prk    persikanpuolikkaita
1 rkl    Jakobsens agavesiirappia
1 rkl eli puolikas juomamitallinen rainbow karpalomehua
1 1/2 tl etikkaa
2 rkl eli juomamitallinen rainbow citrus limpsaa
2 rkl eli juomamitallinen rainbow tonic limpsaa
1 tl    appelsiinimehua
2 kpl jääpaloja
1 kpl sitruunarengas
1 kpl pilli 
1 kpl haarukka

Vaihe 1:

Laitetaan lasiin mansikkahillo ilman mansikanmollukoita ruokalusikalla. Laitetaan mansikan sekaan pilli jo valmiiksi. Valmistellaan persikat. Laitetaan säilöön 4 kpl persikanpuoliikkaita sitten 2 kpl laitetaan puoliksi ja laitetaan lasiin hillon päälle. Sitten kaadetaan persikkapurkissa oleva liemi mitta-astiaan ja mitataan siitä puoli desilitraa persikkalientä kulhoon. Säästetään loppu persikkaliemi seuraaviin drinkkeihin.Lisätään kulhoon tai shakeriin agavesiirappi. Lisätään kulhoon karpalomehu. Kulhoon lisätään etikka. citrus limpsa sekä tonic limpsa. Sekoitetaan kulhoa.

Vaihe 2:

Varoen kaadetaan kulhosta lasiin sekoitettu liemi ja lisätään varoen appelsiinimehu ihan vaikka suoraan purkista kaataen. Tarkoitus olisi saada liemi värittymään keltaiseksi niinkuin alkuperäisessä sex on the beach drinkissä. Sitten lisätään sitruunarengas sekä jääpalat. Laitetaan vielä haarukka juomalasin viereen persikanpuolikkaita varten. Nautitaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti