keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Kiinalainen broileriwokki

Kiinalainen kanawokki. Wokkiin on lisätty melkein kiinalaista viismaustetta sekoittaen se eri mausteista. Sichuan kiinalainen pippuri on korvattu mustapippurilla ja anista on hiukan, jota löytyy joistakin viismausteen resepteistä. Ruoka-aineslistassa oleva mm mausteiden kohdalla on sitten maustemitta ei millimetri. Tähtianis oli minulla kokonaisena, joten pienin sen hohtimilla ja jauhoin maustemyllyllä samoin kuin aniksen. Vähensin videon reseptistä hiukan viismaustetta, niin ei ole niin mausteista ja voi tulla parempaa.



                                    Video ruoanvalmistuksesta.

1 rs           broilerin fileesuikaleita
1 rkl         öljyä
1 kpl        sipuli
2 pss        Findus chinese pakastekasviksia tms. (900 g)
3 rkl         osteri kastiketta

Marinadi

2 tl           soijakastiketta
1 tl           valkoviiniä tai riisiviiniä
1 tl           sesami öljyä
1 tl           maizenaa eli maissijauhoa
1/2 tl        mustapippuria
( 1/2-1 tl  viismaustetta tai seuraavat mausteet)
(1 mm      tähtianista)
(1 mm      neilikkaa)
(1 mm      kanelia)
(1 mm      anista)
(1 mm      fenkolia)


Vaihe 1

Tehdään ensin marinadi. Lisää marinadin ainekset broileriin ja sekoita ja vie jääkauppiin maustumaan puoleksi tunniksi, jona aikana mausteet imeytyvät broileriin.


Vaihe 2

Laita pakastevihannekset 15 minuutiksi mikroaaltouuniin sulatusasennolla.

Vaihe 3

Lisää paistinpannulle öljy ja lisää sipuli ja kuullota se. Lisää marinoitu broileri ja paista broileri kypsäksi. Kaada broileri kattilaan.


Vaihe 4

Lisää paistinpannulle sulatetut kasvikset ja paista ne kypsäksi, jos pussissa oli vaikka miniporkkanoita, jotka vaativat pidemmän kypsennysajan, niin ne voi jättää vähän raaemmiksi, niin ne sitten rouskuvat kivasti hampaissa.



Vaihe 5

Lisää kasvikset broilerin sekaan ja sekoita. Anna vetäytyä 15 min, jona aikana kasvikset imevät itseensä mausteita ja maustuvat. Nauti mausteinen kiinalainen kanawokki heti tai lämmittele myöhemmin mikroaaltouunissa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti