keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Persikkamehu

Persikkamehu ja persikkajälkiruoka. Annoksesta tulee 2 lasillista persikkamehua ja yksi jälkiruokakulhollinen lämpimiä persikanpaloja. Kerralla voi tehdä enemmänkin mehua ja laittaa pulloon.




1 prk         persikoita
5 1/2 dl     vettä
2 rkl          sokeria
1 rkl          perunajauhoja


Vaihe 1

Silppua persikat pieniksi palasiksi. Voit kokeilla käyttää silppuriakin. Minä tein veitsellä. Laita persikanpalat kattilaan ja kaada päälle 5 dl vettä ja lisää sokeri. Keitä kannen alla 30 min tai enemmän.

Vaihe 2

Laita viilikuppiin 1 rkl perunajauhoja ja 1/2 dl kylmää vettä. Sekoita haarukalla. Lisää perunajauhoseos persikkamehuun ohuena nauhana kokoajan sekoittaen. Anna mehun pulpahtaa pari kertaa ja se on valmista.


Vaihe 3

Kaada seos siivilän läpi kulhoon. Lusikoi siivilästä persikat jälkiruokakulhoon ja tarjoa. Tarjoa myös mehu mielellään kylmänä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti