maanantai 29. heinäkuuta 2013

Munkkirinkilät

Perusresepti munkkirinkilöille. Tein näitä, että on jotain muutakin uppopaistettavaa samalla, kun tein kiinalaisia kevätkääryleitä.







5 dl            maitoa
1 kpl          hiivapala (50 g)
2 dl            sokeria
1 rkl           kardemummaa
1 tl             suolaa
n. 14 dl      vehnäjauhoja
200 g         voita

1-2 l          öljyä uppopaistamiseen
hieman      sokeria sokeroimiseen



Vaihe 1

Laita maito lämpenemään kädenlämpöiseksi tai hieman lämpimämmäksi. Laita sankoon murennettu hiivapala, sokeri, kardemumma ja suola. Kaada maito päälle ja sekoita hiiva maidon sekaan. Laita voi sulamaan.


Vaihe 2

Sekoittele jauhoja puukauhalla taikinan sekaan ja lopuksi käsin. Kun 13 dl jauhoja on lisätty, niin lisää voi ja vaivaa se taikinan sekaan. Lisää loput jauhot, niin että taikina irtoaa kädestä ja astian seinämistä. Anna nousta liinan alla 30 min.


Vaihe 3

Irrota taikina sangon seinämistä taikinalastalla ja kaada jauhotetulla pöydälle. Jaa taikina veitsellä kahteen osaan. Pyöräytä osasta sopiva pötkylä ja leiko siivuiksi ja laita uunipellille leivinpaperin päälle nousemaan. Pötkylän päistä voit pyöräyttää pullat ja sama lopulle taikinalle.



Vaihe 4

Kun pullat ovat nousseet liinan alla puoli tuntia tai yön yli jääkaapissa, niinkuin minä tein, kun en viitsinyt enää samana päivänä paistaa, niin tee sormilla pulliin reiät ja laita kasvisöljyyn kattilaan paistumaan. Tarkista haarukalla onko ruskistunut alapuolelta ja käännä sitten munkit. Kun munkit paistuneet öljyssä nosta talouspaperin päälle lautaselle kuivamaan ja lopuksi sokeroi sokerikulhossa munkit ja laita valmiit munkit johonkin astiaan. Mielellään keraaminen, metallinen tai pahvinen. Munkit sen verran lämpimiä, ettei oikein tiedä miten muoviselle kävisi. Nauti ensimmäiset munkit jo paistolämpiminä!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti