keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Retkiruoka

Retkiruoka 2:lle. Riittää 3:llekin, jos lisää hiukan riisiä miksei neljällekin. Lisää vain mausteita samassa suhteessa. Ruoassa käytetään 10-15 minuutissa valmistuvaa riisiä. Jos retkellä käyttää Trangia keitintä, niin on hyvä, että riisi valmistuu nopeasti. Tämä ruoka on tarkoitettu patikkaretkelle, jossa painoa pitää olla vähän. Herkkusienistä saa retkellä sitten kaivattua proteiinia, jota sitäkin on hyvä saada retkiruoasta. Käyhän ruoka muillekin retkille, missä ruoanvalmistuksen pitää olla yksinkertaista ja helppoa.






1 kpl          iso purkki herkkusieniä
1 1/2 dl      riisiä
4 dl            vettä
2 tl             paprikajauhetta
1 tl             valkosipulijauhetta
1/2 tl          mustapippuria
1/4 tl          suolaa (runsas)
(ripaus        chilijauhetta tai cayennepippuria)


Valmistelu vaihe 1

Kaada herkkusienet siivilään ja viruta ne vedellä.




Valmistelu vaihe 2

Kaada herkkusienet silppuriin ja silppua ne pieniksi paloiksi.




Valmistelu vaihe 3

Laita herkkusienet leivinpaperin päälle uunipellille ja levittele ne tasaisesti ympäriinsä.


Valmistelu vaihe 4

Laita uunipelti uuniin ja uuni 50 asteeseen ja avaa hiukan uuniluukkua. Kuivata sienet uunissa. Siinä menee pian 10 tuntia en katsonut tarkkaan. Niitä voi kokeilla ovatko jo kuivia. Murenna lopuksi kädellä sienen palat pienemmiksi ja laita pussiin tai purkkiin retkeä varten.


Vaihe 1

Laita kattilaan (trangia) riisi, kuivatettu herkkusieni, vesi, paprikajauhe, valkosipulijauhe, mustapippuri, (chilijauhe tai cayennepippuri) sekä suola.




Vaihe 2

Keitä niin kauan, että vesi on imeytynyt riisiin 10-15 min ja tarjoa näkkileivän kanssa.

Herkkusieni rouhe valmiina



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti